20.11.2020

Karkit ja patukat

Appelsiininkuori suklaat

Kauppojen karkkihyllyt ovat pikku hiljaa täydentyneet jo joulusuklailla, näihin vuoriin on mahdotonta olla törmäämättä! Olen välillä innostunut tekemään aina maustettua raakasuklaata, tai erilaisia terveellisempiä karkkiherkkuja, mutta tämä nyt on jotain ihan muuta jota on pakko kokeilla! Herkku pitää sisällään nimittäin leikattua appelsiininkuorta jota keitellään niin pitkään, että se muuttuu lähes marmeladimaiseksi koostumukseltaan.

Tärkeimmät jutut tätä reseptiä tehtäessä, KÄYTÄ LUOMU appelsiineja, niiden kuorissa ei tällöin ole kasvisuojeluainejäämiä, appelsiinin kuoret on myös syytä pestä hyvin ennen valmistusta. Itse reseptissä itse kiehautin ja vaihdoin vielä keitinveden appelsiinin kuorille kolme kertaa (3×10 minuuttia) jonka jälkeen vaihdoin vielä veden ja keitin appelsiinin kuoria n. 45 minuuttia. Tällä menetelmällä appelsiinin kuorista lähti myös kitkeryys. Leikatessa appelsiinin kuoria suikaleiksi, on syytä jättää myös valkoinen osa pois, ihan siis vain keltaista osiota käyttäen.

 

Appelsiininkuori suklaat

Ainekset

  • 2 luomu appelsiinia
  • 0,5 dl hunajaa
  • 100g raakasuklaarouhetta (esim. Foodin)

Ainekset

Pese appelsiinit hyvin. Kuori ja leikkaa kuoret suikaleiksi, jättäen niihin mahdollisimman vähän kuoren valkoista osaa. Laita suikaleet kattilaan reiluun veteen ja kiehauta n. 7-10 minuuttia. Kaada tämän jälkeen vesi pois huuhtele ja toista keittäminen yhteensä 3 kertaa.

Lopuksi lisää n, 1 litra vettä kattilaan sekä hunaja ja appelsiininkuori suikaleet. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Nostele suikaleet tämän jälkeen ritilälle / leivinpaperin päälle jäähtymään ja kuivahtamaan.

Sulata raakasuklaarouhe hennossa vesihauteessa, kastele suikaleet suklaassa ja nosta ne jähmettymään ritilän/leivinpaperin päälle. Tarjoile.

Vinkki: Säilytä tiiviissä kannellisessa astiassa / muovipussissa. Näistä voit tehdä vaikka kivoja joululahjamaistiaisia tuttaville pakaten suklaat sellofaanipussukoihin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä