26.2.2016

Makeat

Appelsiinikerrosjälkkäri kahvisuklaakastikkeella

Syödäänkö teillä muuten jälkiruokaa? Suutarin lapsella ei ole kenkiä, sillä täytyy myöntää, että meillä jälkiruokien nauttiminen ainakin viikolla on varsin harvinaista. Viikonloppuisin panostan kyllä ruoanlaittoon enemmän, silloin pyrin kattamaan kauniisti, tekemään ruoat pidemmän kaavan mukaan ja miettimään myös niitä jälkiruokia, mutta varsinaista tapaa tämän suhteen ei ole. Toki tämän blogin myötä allekirjoittanut testailee makeita herkkuja tämän tästä ja osallisiksi näistä kokeiluista pääsevät ketkäs muut kuin mies ja lapsi! Heistä onkin tullut varsin tiukka raati ja palautetta tulee varmasti heti, niin hyvässä kuin pahassa.

Kerrosjälkiruoat on helppoja, nopeita ja näyttäviä jälkiruokia. Yksinkertaisuudessaan aineet vain pinotaan kauniiseen lasin kerroksittain. Mielikuvitus ja kaappien sisältö on vain rajana mitä kaikkea voikaan yhdistellä näihin jälkiruokiin. Ihanaa kun appelsiinit ovat nyt parhaimmillaan, olen raahannut niitä kotiin kilotolkulla ja puristanut niistä runsaasti tuoremehuja.

Minun kerros jälkiruokani on maidotonta kookosjogurttia (Alpro), itsetehtyä gluteenitonta mysliä, tuoretta appelsiinia ja banaania leikattuna ohuiksi siivuiksi ja kahvilla terästettyä raakasuklaakastiketta. Peace of heaven.

Kahvinmakuinen raakasuklaakastike

Ainekset

  • 1 dl kaakaovoita
  • 0,75 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta, esim. kookospalmusokeria)
  • (4 tl tocoa=riisinlesejauhetta, tuo suklaaseen kermaisuutta)
  • ripaus laadukasta suolaa
  • 2 rkl vahvaa kahvia

Tee näin

Sulata kaakaovoi vesihauteessa (varo kuumentamasta yli 42 asteiseksi), lisää sekaan kaakaojauhe, makeutus, suola (toco) sekä pari ruokalusikallista keitettyä kahvia. Sekoita ja mausta.