Nopeat snickersit

Yksi ehdottomasti luetuimpia reseptejäni on ollut tämä Snickers-resepti eikä suotta, terveellisemmät snickersit on ehdottomasti kokeilunarvoinen resepti, että muista testata jos vielä tämä on mennyt sinulta ohitse. Tämä resepti jalostui vielä nopeampaan muotoon joka ei kovin paljoa esivalmisteluja tarvitse ja haluan tämän toki ehdottomasti jakaa myös kanssanne.

Maku ja koostumus toimii ja täytyy sanoa, että yksi palanen riittää ehdottomasti taittamaan makeannälän!

Olen kirjoitellut ja käyttänyt resepteissäni paljon taateleita. Hevi-osastolta löytyvät (pahvipakkauksissa) taatelit ovat supermakeita makeuttajia ja toimivat erinomaisesti makeuttajana myös raakaleivonnassa. Taatelit sisältävät kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita, vahvistaen myös immuunipuolustusta. Taateli sisältää  erilaisia aminohappoja, jotka auttavat sulattamaan hiilihydraatteja paremmin, kontrolloimaan rasvahappoja sekä pitämään yllä verensokerin tasoa.

Näistä pehmeistä taateleihin olet tehnyt vain veitsellä viillon ja poistanut kiven sisältä. Taatelin sisään olen työntänyt maapähkinöitä (toki muutkin pähkinät soveltuvat) ja jos haluat vielä hifistellä tämän suhteen, niin pannulla pikaisesti paahdetut maapähkinät ripauksella suolaa tuovat eritoten sen paahteisen maun snickerseihin mitä ehkä kaipaat? Maapähkinöillä täytetyt taatelit olen vain valellut raakasuklaalla. Simpe as that!!!

Olen pariin otteeseen maininnutkin että raakasuklaan valmistus on varsin helppoa. Mutta jos raaka-aineiden ostelu tuntuu vieraalta etkä oikein tiedä mistä aloittaa suosittelen kokeilemaan myös valmiita kookossokerilla maustettuja kaakaomassoja (esim. Foodin). Kaakaomassa on siis jauhettua kaakaopapuja joka on vain puristettu massaksi, kaakaomassaa löytyy makeuttamattomana ja makeutettuna ja se on myös jo itsessään”raakasuklaata”. Kaakaomassaa voi siis myös sulattaa nestemäiseen muotoon varovasti hennossa vesihauteessa (alle 42 asteisessa, jotta sen sisältämät antioksidantit ja ravinteet eivät pääse tuhoutumaan), tätä sulaa nestemäistä raakasuklaata voi sitten käyttää esim. näiden taateleiden kuorruttamiseen, sitä voi myös maustaa mieleisekseen lisäämällä sekaan esimerkiksi pähkinöitä, siemeniä, minttua, appelsiinin kuorta jne.. Nestemäinen raakasuklaa kovettuu nopeasti kun laitat sen hetkeksi kylmään.