Pika-marmeladit

Pieni väkertely sopii vallan hyvin kun tarvitsen hengähdystaukoa kaikesta muusta. Parhaimmat marmeladit valmistuvat tymäköistä mauista, sillä sokerilla emme näitä marmeladeja kyllästä. Suosittelen soseuttamaan marjoja tai hedelmiä, kuten mustikoita, mansikoita, omenia. Tai jos et kertakaikkiaan jaksa tänään alkaa soseuttelemaan yhtään mitään tartuppa vaikka Bonnen soseisiin, nämähän eivät sisällä mitään muuta kuin sitä itseään, mitä purkin kyljessä luvataankin.

Minun pika-marmeladit lähtivät siis tuosta jälkimmäisestä ajatuksesta. Tein omat marmeladini Mustikka-Bonnesta ja Aprikoosi-Bonnesta joihin molempiin lisäsin sekaan sitruunanmehua tuomaan sitä sellaista kivaa hapokkuuta joita hedelmäkarkeissa ja marmeladeissa tuppaa olemaan. Sokerin sijaan käytin erytritolia, nimihirviöstä huolimatta kyseessä on rypälesokerista luontaisen käymisprosessin avulla valmistettua puhdasta erytritolia, joka on kaloriton sokerialkoholi. Luonnossa erytritolia esiintyy mm. meloneissa ja viinirypäleissä. Erytritolin glykeeminen indeksi on nolla, eli siinä ei ole imeytyviä hiilihydraatteja eikä se siten nosta verensokeria. Halutessaan sillä voi myös kuorruttaa marmeladit, sillä se narskuu ja maistuu suussa aivan normaalille sokerille.

Muotteina käytin silikonisia raakasuklaan valmistukseen tarkoitettuja muotteja, mutta ei hätää jos sellaisia ei kaapista löydy, voit käyttää myös laakeaa reunallista vuokaa, marmeladin jähmetyttyä voit leikata siitä sopivia annospaloja.

Pika-marmeladit n. 20 kpl

  • Ainekset

  • 2 dl marja/-hedelmäsosetta (käytä vahvoja makuja, ne toimivat parhaiten!)
  • 2-3 rkl sitruunanmehua
  • n. 3-4 rkl erytritolia, riippuen siitä mitä marjoja/hedelmiä käytät, kuinka makeaa lopputulosta haet
  • (ripaus vaniljajauhetta)
  • 2 pss. vege-geeliä
  • 2 dl vettä

Tee näin

Soseuta, hedelmät/marjat tai käytä valmista sosetta, esim. Bonnea. Lisää sekaan sitruunanmehu, erytritoli, vaniljajauhe. Laita kattilaan 2 dl kylmää vettä, vispaa sekaan kaksi pussia vege-geeliä. Lämmitä seosta kattilassa koko ajan vispaten, kunnes se alkaa kiehumaan. Lisää tämän jälkeen sose ohuena nauhana kuumaan nesteeseen koko ajan vispaten! Anna kiehahtaa nopeasti ja kaada seos muotteihin/vuokaan. Nosta vuoka ulos / kylmään. Omat marmeladini jähmettyivät n. 20 minuutissa. Poista marmeladit muoteista, tai jos käytät vuokaa, leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Pyörittele marmeladit halutessasi vielä erytrolissa, nauti!