26.11.2020

Pääruoat

Uuniperunat katkaraputäytteellä

Retroruokien retroruoka?? – no uuniperunat!! Niiden valmistamiseen lienee useita eri tapoja, mutta mielestäni yksi parhaista keinoista on pestä perunat hyvin, koota ne uunipellille ja tökkiä niihin haarukalla reilusti reikiä. Tämän jälkeen perunat uuniin (n. 200 asteeseen) ja hieman koosta riippuen perunat kypsyvät sielä noin tunnissa, hieman yli tai alle.

Sillä aikaa ehdit valmistaa myös täytteen, joka saa makustua jääkaapissa ennen tarjoilua.Tällä kertaa perunoiden sisään sujahti katkaravuista, suolakurkusta ja sipulista koottu täyte joka sopii niiden kanssa kyllä erinomaisesti! Ihana herkullinen ruoka vaikkapa viikonloppuun, kuka tästä ei voisi pitää?!

Uuniperunat katkaraputäytteellä

  • Ainekset

  • Valitse haluamasi määrä uuniperunoita, suosi jauhoisia reilun kokoisia perunoita (esim Rosamunda)
  • täyte:
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl katkarapuja
  • 1 dl suolakurkkua pilkottuna
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl sinappia
  • ripaus mustapippuria (suolaa)
  • 1 rkl tilliä hienonnettuna

Tee näin

Pese perunat ja asettele ne uunipellille. Töki perunoihin haarukalla reikiä ja laita ne paistumaan uuniin (200 astetta) n. tunti.

Valmista sillä aikaa täyte pilkkomalla ja sekoittamalla ainekset kulhossa. Anna täytteen tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kun peruna on kypsät viillä niihin reilun kokoinen viilto ja täytä. Nauti perunat täytteen ja salaatin kera.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä