16.5.2020

Pääruoat

Avainsanat

Kasvis, Vegaani

Uuniperunat linssitäytteellä

Heippa herkkujen ystävät! Perunahävikistä on puhuttu paljon viime aikoina ja tässä toinen yritys kantaa korttani kekoon miten perunaa voisi ja kannattaisi hyödyntää nyt ruoanlaitossa, että sitä joutuisi mahdollisimman vähän hävikkiin (suurtalouskeittiöiden kulutuksen laskun myötä).

Tein pellillä paistettuja perunan puolikkaita, joita kypsensin uunissa hetken ennen täytteen lisäämistä. Täytteenä käytinkin linssejä jotka sopivat todella hyvin perunan makumaailman kanssa. Sekaan vielä vähän juustoraastetta (käytä vegaanista jos haluat ohjeesta täysin vegaaneille soveltuvaa) tätä tehdään meillä toistekin!

Tiesitkö, että linssit ovat todella miedon makuisia ja ne sisältävät runsaasti proteiinia, kuituja ja antioksidantteja. Ne ovat vähäenergisiä. Linssejä myydään kaupoissa niin kuivatuotteina, kuin valmiiksi keitettyinä. Jos käytät kuivattuja linssejä, tulee aina aina huuhdella ja keittää ensin. Linssit ovat todella monikäyttöisiä, kokeile niitä esimerkiksi muhennoksiin, patoihin, salaatteihin tai keittoihin. Tai kuten tässä, uuniperunan täytteeksi.

Uuniperunat linssitäytteellä 4 hengelle

 • 8-10 uuniperunaa
  2 dl punaisia tai keltaisia keitettyjä linssejä
  1,5 dl juustoraastetta (voit käyttää myös vegaanista)
  1/2 paprika pieneksi pilkottuna
  ripaus suolaa ja mustapippuria
  1-2 rkl öljyä
 • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen (kiertoilma), normaali 200 astetta. Pese ja halkaise peruna. Valuta linsseistä ylimääräinen neste pois ja huuhtele ne runsaalla vedellä lävikössä. Pilko paprika pieneksi, lisää sekaan linssit, juustoraaste ja mausteet.
  Laita uuniperunat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Levitä leikkuupinnalle hieman öljyä ja ripaus suolaa. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.
 • Ota perunat uunista ja levitä täyte niiden pinnalle, laita takaisin uuniin ja paista vielä n. 15 minuuttia. Tarjoile esim salaatin kera.

”Täytety uuniperunat maistuvat sellaisenaan!! Kokeile ja ihastu”