30.8.2019

Pääruoat

Täytetyt bataatit – herkku viikonloppuun

Sisältää mainoslinkkejä *

Perjantaiiiii. Sunnuntaina tää elokuu kääntyy jo syyskuuksi, whaaat?! Onneks lämpimiä päiviä on vielä riittänyt elokuun loppuun asti, kyllä niissä on kuitenkin jo ripaus syksyn tuntua. Pimenevät illat on kuitenkin mun mielestä ihan parasta tässä ajassa, kynttilät ja lupa käpertyä sohvalle on ihan best! Tämä tämän päiväinen resepti sopii mun mielestä myös erinomaisesti viikonloppuun ja koti-iltaan.

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Rosa viini&ruoka-sivuston kanssa. Sivuilta löydät paljon tietoa viineistä ja mitä parasta ihania ruokareseptejä niihin soveltuvin viinisuosituksin! Mikään ei estä soveltamasta reseptejä myös itselle sopiviksi, kuten itse tässä tapauksessa tein. Katselin sivuston täyttyjen uuniperunoiden reseptiä ja päätin hieman muokata vielä sitä. Tää täyte on niiiiiiin hyvää että morjens! Toimii ihan täydellisesti perunoiden tai tässä tapauksessa bataattien täytteenä, kokeile täytettä myös esimerkiksi tuoreen kauraleivän päällä. Lisäsin sekaan myös tähän kauteen sopivasti omenaa ja tilliä joka mielestäni täydensi makupareja. Lisäksi ranskankerman ja tuorejuuston jätin pois ja käytin sen sijaan turkkilaista jogurttia.

Bataatit kypsyvät noin samassa ajassa kuin perunat, suosittelen valitsemaan jättikokoisten bataattien sijaan hieman pienempiä (perunan kokoisia) bataatteja.

Viinisuositus:

Riesberg Premium Riesling on maukas uutuus valkoviini Saksasta, jonka makumaailma on täynnä kypsää omenaa, päärynää sekä hunajamelonia.
Tämän valkoviinin salaisuus piilee erittäin laadukkaassa ja kontrolloidussa viinintekotaidossa, ja viiniin käytetäänkin ainoastaan laadukkaimpia Riesling-rypäleitä, jotka ovat peräisin Saksan laatuviinialueilta. Riesberg Premium Riesling on oiva valinta illanistujaisiin, sushilautasen kyytipojaksi tai raikkaiden salaattien kaveriksi.