14.8.2020

Snacksit

Tacokupit

Itsetehdyt tacokupit on helppo tehdä tortilloista, kokeile vaikka! Tacojen syönnin suhteen itseäni usein ärsyttää kuinka ensimmäisella haukkaisulla koko kuppi on hajalla ja täytteet pitkin pöytiä. Vaikkakin tortilloista tehdyt tacokupit ovat mukavan rapsakoita, eivät ne mielestäni kuitenkaan hajoa yhtä helposti käsiin kuin kaupasta ostetut valmiit versiot. Eivät nämä toki sisällä myöskään yhtä paljon rasvaa (ja hei tortillat voit tehdä vaikka alusta asti itse maissijauhoista!)

Gluteenittomien maissitortillojen ohjeen löydät muute täältä!

Tacokupeista valmistuu myös kiva sormisyötävä vaikka illanistujaisiin. Täytteilähän voi leikkiä loputtomiin, halusitpa sitten täysin kasvisversioita, tai kalaa, kanaa, lihaa aah, tai vaikka kaikkia!

Tacokupit

Ainekset

  • tortillalettuja (käytä pienikokoisia, esim gluteenittomia maissitortillalettuja)
  • salsakastiketta
  • kasviksia: paprikaa, kurkkua, tomaattia, avokadoa, sipulia jne.
  • täytteeksi: paistettua kanaa/jauhelihaa/tai kasvisversioon härkismurua tms.

Tee näin:

  • Valmista ensin täytteet leikkaamalla ne sopivan kokoisiksi ja paistamalla mahdolliset täytevaihtoehdot.
  • Tacocupit valmistuvat helposti kun laitat ne uunin kestäviin kulhoihin tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti myös esimerkiksi muffinssivuoka tai kahvikupit. Asettele tortillat vuoan/kuppien pohjalle siten että ne muodostavat kupit. Paista 175 asteissa uunissa n. 10 minuuttia (gluteenittomat valmistuvat oman kokemuksi mukaan nopeammin kuin tavalliset tortillat) Kupit ovat valmiita kun niistä tulee hieman kullan rusehtavia ja ne alkavat hieman kovettua. Nosta kupit uunista ja irrota ne varoen astiasta.
  • Täytä tacokupit valitsemillasi täytteillä ja nauti!

taco kupit saavat muotonsa uunissa, kun käytät siihen sopivaa astiaa, esimerkiksi muffinssivuokaa

Saatat olla kiinnostunut myös näistä