Herkku texmex-salaatti viikonloppuun!

Muita texmexin ystäviä? Mä kyllä tykkään, mun herkuttelijan texmex-salaatti on täynnä makuja. Halusin tehdä täysin vegaaninversion joten kokeilin jauhelihan tilalla Elovenan muru kaurajauhista, joka ulkonäöllisesti muistuttaa hyvin pitkälle sitä oikeaa. Maku on todella mieto ja kauramuru on hetivalmis, mutta halusin kuitenkin paistaa (ja lämmittää) sen vielä paistinpannulla öljyssä, mausteeksi käytin taco-mausteseosta (Urtekram), mutta perinteinenkin texmex mausteseos sopii varmasti tähän.

Maissilastut toimivat myös lusikoina, joten niitä runsaasti mukaan jolla vois sitten nostella kasviksia, salsaa ja kaurajauhista kohti ääntä! Herkullista viikonloppua!

Texmex-salaatti

Ainekset (2 annosta)

    1 pss Elovena Muru kaurajauhista1,5 rkl Urtekram taco-mausteseosta (Tai texmex-mausteseosta)1 pss salaattia1 kourallinen kirsikkatomaatteja1 dl vihreitä oliiveja1/2 kpl paprika (pieneksi pilkottuna)1/3 kpl kurkkua (ohuina siivuina)1 dl salsaa1 kourallinen maissilastuja

Tee näin:

  • Paista Muru kaurajauhis pannulla öljyssä, lisää sekaan texmex mauste. Pese ja pilko kasvikset ja kokoa ne suurelle tarjoilulautaselle. Kaada kaurajauhis salaatin keskelle ja laita päälle salsakastike. Lisää lopuksi maissilastut.