Itsetehdyt gluteenittomat maissitortillat

Mitäpä jos ensi kerralla kun mietit perheen tai ystävien kanssa rentoa ruokailua, esimerkiksi brunssia kokeilisit valmistaa tortillakestit hieman erilaisilla täytteillä itse valmistaen myös tortillat? Kävin muutama vuosi sitten Meksikossa ja ihastuin ravintoloissa AAMIAISELLA tarjoittuihin itse paistettuihin tortilloihin. Letut olivat kooltaan yli puolet pienempiä mitä täällä kaupoista ostettavat valmiit tortillat ja myös täytteet olivat kevyempiä ja kasvisvoittoisempia.

Suosittelen lämpimästi valmistamaan itse myöskin gluteenittomat tortillaletut, sillä ne ovat erittäin yksinkertaisia mutta silti maultaan aivan eri luokkaa kuin kaupan ”pahvit”.

Kaupan valmiilla ja itsetehdyllä on kyllä eroa kuin yöllä ja päivällä. Taikina on erittäin yksinkertainen ja letut voit tehdä myös valmiiksi ja peittää ne kostella liinalla, jos haluat paistaa juuri ennen tarjoilua. Suosittelen jättämään lettujen koon suht pieneksi, koska näin täytettä ei tule lapattua äärimmilleen ja voi helpommin kokeilla erilaisia täytevaihtoehtoja tulematta ensimmäisestä täyteen.

Maissitortillat 8-10 pientä

  • Ainekset

  • 5 dl maissisuurimoita
  • 2,5dl kiehuvaa vettä
  • ripaus suolaa

Tee näin

Valmistin tortillat maissisuurimoista, kaadoin kiehuvan veden jauhojen sekaan, lisäsin ripauksen suolaa ja vaivasin taikinasta pallon. Anna taikinan levätä hetki. Pallon jaon tämän jälkeen n. kahdeksaan osaan, jotka kaulitsin pieniksi ohuiksi letuiksi. Taikina tarttuu herkästi kaulimeen, jos kaulitseminen on hankalaa, kaulitse letut kahden leivinpaperin välissä. Jos et paista lettuja välittömästi peitä ne kostutetulla liinalla jotta tortillat eivät kuiva. Paista tortillat kuumalla pannulla molemmin puolin, kypsien tortillojen pinnalle muodostuu pieniä mustia pilkkuja.