22.5.2021

Suolaiset

Avainsanat

Gluteeniton

Sitruunainen kylmäsavulohi parsapiirakka (gl)

Keväinen parsapiirakka sopii erinomaisesti juhlapöytään tai vaikkapa viikonlopun illanistujaisiin, brunssille, kahvin kanssa herkutteluun you name it! Tuore parsa ja kylmäsavulohi sopivat makumaailmaltaan erinomaisesti yhteen ja sitruuna kruunaa vielä koko komeuden raikkaudellaan. Tein pohjasta gluteenittoman jota ei juuri maussa erota, mutta tällä on helppo huomioida myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat.

Tein oikein reippaan täytteen kreikkalaisesta jogurtista ja kermaviilistä, joten tämä piirakka ei missään nimessä ole ainakaan kuiva!

Sitruunainen kylmäsavulohi parsapiirakka (gl)

Ainekset

  • pohja
  • 100g voita/margariinia
  • 1 muna
  • 3,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • n. 10 tankoparsaa
  • 100g kylmäsavulohta
  • 1 tl sitruunankuorta raasteena
  • 1/2 sitruunan mehu
  • n. 50g mozzarellajuustoa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua tilliä
  • ripaus valkopippuria

Tee näin

valmista pohja nyppimällä jauhot ja suola huoneen lämmössä pehmenneen voin sekaan, lisää kanamuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja paista 200 asteisessa uunissa ensin n. 10 minuuttia.

Ota pohja uunista asettele sen päälle kuoritut parsat ja veitsellä pienennetty kala. Sekoita kermaviili, kreikkalainen jogurtti, sitruunan kuori ja mehu, sekä mausteet. Kaada seos kalojen ja parsojen päälle, laita lopuksi mozzarella. Paista uunissa n. 20 minuuttia.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä