14.10.2016

Suolaiset

Avainsanat

Gluteeniton, Kala

Lohiriisi pasteijat

Herkulliset gluteenittomat pasteijat voit täyttää lempitäytteilläsi. Tässä täytteenä on lohi, mutta sekaan voit vaihtaa täysin vaikka kasviksista tai lihasta tehdyn täytteen.

  • Ainekset

  • 2,5 dl lämmintä vettä
  • 11g kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • n. 1 dl maissijauhoja
  • n 1,5-2 dl riisijauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 rkl psylliumkuitujauhoja
  • 2 rkl ksantaania
  • 2 rkl öljyä
  • 1 muna pasteijoiden voiteluun
  • ripottele pinnalle unikonsiemeniä

täyte

  • n. 2 dl keitettyä riisiä
  • n. 2 dl savulohta pieneksi pilkottuna
  • 1 sipuli
  • ripaus valkopippuria ja suolaa
  • 1 tl kuivattua tilliä

Tee näin

Sekoita kuivahiiva n. 40 asteiseen veteen , lisää sekaan jauhot, öljy ja suola. Anna taikina turvota n. 15 minuuttia. Kaulitse taikina n. 0,5 ohuiseksi levyksi ja käytä jauhoja tarvittaessa, jotta taikina ei tartu alustaan. Leikkaa taikinaleikkurilla n. 10×10 cm kokoisia neliöitä. Lisää täytettä n. 1 rkl /neliö ja sulje neliö painelemalla tiiviisti reunat kiinni kolmion muotoisiksi pasteijoiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Huom. taikina on sitkoltaan tavallista ”vehnäjauhotaikinaa” heikompi, joten kaulitse ja käsittele sitä varoen sillä taikina repeää herkemmin.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 15 minuuttia.

Vinkki: Käytä lohen sijaan täytteessä esimerkiksi hienonnettuja sieniä, kasviksia tai jauhelihaa.