13.6.2023

Salaatit

Avainsanat

Kana, Kananmunaton, Kasvis

Kesäinen mansikka-vesimelonikanasalaatti

Kesä lämpimällä maistuvat usein herkulliset ja raikkaat salaatit. Salaatteja voi valmistaa kerralla myös hieman suuremman määrän, jolloin salaattia voi nautiskella useampana päivänä jatkuvan keittiössä pilkkomisen ja kokkailun sijaan. Herkullinen kanasalaatti on myös ruokaisa vaihtoehto lounaaksi ja sen ainesosia voi helposti muokata jääkaapin sisällön mukaan.

Vinkki: Tässä salaatissa on myös chianversoja. Niitä on helppo ja nopea kasvattaa itse. Laita astiaan pohjalle hieman multaa ja ripottele päälle chiansiemeniä, kastele ja jää odottamaan versoja. Ensimmäisinä päivinä voit tehostaa versojen itämistä laittamalla astian päälle esim rei’itetyn kelmun.

Ohuiden kurkkusuikaleiden tekoon voi käyttää apuna juustohöylää tai kuorimaveistä.

Kesäinen kanasalaatti

Ainekset

  • Nippu vihreää salaattia
    Reilusti vesimelonia paloina
    Tuoreita mansikoita lohkoina
    Täysjyväpastaa (fusilli)
    Vihreää pestoa
    Paistetuja kanasuikaleita / vegaaninen versio
    Kurkkua siivuina
    Paprikaa
    Fetajuustoa / vegaaninen versio
    Versoja (käytin chiansiementen)

Tee näin

Keitä pasta kypsäksi ohjeen mukaan, valuta ylimäärinen vesi pois ja lisää sekaan muutama lusikallinen vihreää pestoa, sekoita. Paista kanasuikaleet kypsäksi pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Silppua vihreä salaatti. Lohko vesimeloni, mansikat ja paprika ja sekoita salaatin sekaan, lisää pasta ja kanasuikaleet. Siivuta kurkku juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ja lisää salaatin sekaan, lisää lopuksi vielä versoja sekä fetajuustoa.