1.11.2020

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton, Maidoton

Jaffa-leivokset

Hei mä haluan jakaa teille pehmoisen makeiden jaffa-leivoksien ohjeen. Ohje on gluteeniton, eikä siinä luonnollisesti ole myöskään käytetty valkoista sokeria. Ainakin omasta mielestäni appelsiinien ja suklaan liitto vain toimii niin täydellisesti, että tätä reseptiä ei kannata ohittaa. Pinnalle tehty suklaakerros on omassani raakasuklaasta, mutta voit käyttää siinä myös hyvää täyteläistä tummaa suklaata.

Jaffa-leivokset

  • Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl (raaka)kaakaojauhetta / tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
  • 1 rkl raastettu appelsiinin kuori
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 dl maitoa / kasvismaitojuomaa
  • Pinnalle:
  • 2 dl raakasuklaarouhetta / n. 100g tummaa suklaata
  • 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
  • 2 rkl kaura-/soijakermaa

Tee näin

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen (kiertoilma). Vatkaa munat ja kookossokeri vaahdoksi, Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita nopeasti (älä vatkaa), lisää lopuksi appelsiininkuori raaste, maito ja omenasose.

Kaaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (n. 20×30), jos haluat tehdä pellillisen, tuplaa ainekset. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Kunnes pohja näyttää kypsältä. Anna jäähtyä ennen suklaakuorrutuksen valmistusta.

Sulata raakasuklaarouhe/tumma suklaa vesihauteessa. Jos käytät raakasuklaata, katso ettei se pääse kuumenemaan yli 45 asteiseksi. Lisää appelsiininkuori raaste sekä hieman kasviskermaa sekaan. Sekoita hyvin ja levitä pohjan päälle. Koristele halutessasi appelsiininviipaleilla tms.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä