16.11.2015

Makeat

Suklaamuffinssit maapähkinävoisydämellä

Tumman suklaan lisäksi näissä muffinseissa maistuu maapähkinävoisydän. Muffinssit ovat täysin gluteenittomia, jauhoina olen käyttänyt kaurahiutaleita ja hieman riisijauhoja. Makeutta muffinsseihin olen tuonut kypsällä banaanilla sekä kookospalmusokerilla (jonka voit korvata myös muilla makeuttajilla ks. alla resepti). Kananmunaa nämä muffinssit eivät tarvitse, sillä ovat ihanan kuohkeita ja pehmeitä sellaisenaan. Muffinssin sisällä on pehmeä maapähkinävoisydän, jonka voi tarvittaessa jättää pois.

Suklaa muffins

Ainekset

  • 1 banaani
  • 1,5 dl mantelimaitoa (voit korvata myös riisi-, kookos- tai soijamaidolla)
  • 3/4 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl riisijauhoja
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3/4 dl kookospalmusokeria (voit korvata myös esim. koivusokerilla, erytritolilla, hunajalla)
  • 2 rkl (raaka)kaakaojauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 8 tl suolatonta ja sokeritona maapähkinävoita

Tee näin

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella. Voit käyttää muffinssivuokia (keskikokoisia) tai leikata leivinpaperista n. 10×10 cm neliöitä ja laittaa ne muffinssivuoan pohjalle. Kaada taikinasta puolet vuokiin n. 8 kpl, laita tämän jälkeen keskelle teelusikallinen maapähkinävoita ja kaada loput taikinasta vasta tämän jälkeen vuokien päälle. Paista muffinsseja n. 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.