26.4.2021

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

Helppo suklaakakku!

Tämä helppo ja herkullinen suklainen kakku valmistui hetkessä vieraille, tosin näin jälkikäteen ajateltuna se olisi kyllä ollut parempi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään, mutta toimi omasta mielestäni onneksi näinkin.

Makeuttajana kakkupohjassa käytin hieman kookossokeria, itse täytteessä oli omatekoista omenahilloa, joka ei mielestäni enempää makeutusta kaivannut tämän lisäksi säilöttyjä mangosiivuja.

Vaahdotetun soijakerman sekaan sulatin Foodinin herkutella raakasuklaalevitettä* jossa yhdistyy pähkinäinen suklaan maku – pojan mielestä suklaakerma maistui kinderille! (*jos tätä ei ole saatavilla, niin sulata sekaan raaka/tummaasuklaata.

Helppo suklaakakku!

Ainekset

  • pohja
  • 4 kananmumaa
  • 1 dl kookossokeria
  • 1,25 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhettta

täyte

  • n. 2 dl omenasosetta/hilloa (ps. esim Bonnella hyvää sokeroimatonta!)
  • 0,5 prk n. 100g säilöttyjä mangosiivuja

suklaakerma

  • 2dl (soija)vispikermaa
  • 1 dl herkutella raakasuklalevitettä tai 1 dl tummaa/raakasuklaata sulatettuna

Tee näin:

Vatkaa (huoneelämpöiset) munat ja kookossokeri sähkövatkaimella kunnon vaahdoksi. Sekoita jauhot kulhossa ja kaada ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kääntele seosta varoen ja kaada se pieneen n.24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. huom. voitele irtopohjavuoka esim voilla ja jauhota se (käytin itse kaurajauhoja jauhottamiseen).

paista uunissa 180 asteessa n. 30-35 minuuttia. Ota kakkupohja uunista, anna jäähtyä ja irrota ja leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista suklaakerma vaahdottamalla kerma ja lisäämällä sekaan kaataen ohuena nauhana sulatettu raakasuklaalevite. Vispaa hyvin.

Lisää omenasosetta/-hilloa jokaiseen väliin mangoviipaleiden lisäksi. Käytä myös 1/2 suklaakermasta myös kakun väliin tuleviin täytteisiin,

Saatat olla kiinnostunut myös näistä