9.5.2020

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

The suklaakakku (gl)

Hyvää syntymäpäivää rakas 7 vuotias. Tänään on mun pojan synttärit ja kysyessäni häneltä millaisen kakun hän haluaisi vastaus tuli aika apteekin hyllyltä – suklaakakun jossa on mansikkaa ja kermaa.  Ja kakun oheen vieläpä vaahtokarkkeja, eiköhän tästä lapsesta kunnon kulinaristi taida tulla! Siispä tekemään!

Anni Hautalan suklaakakkureseptiin olen törmännyt tämän tästä ja käytinkin ”pohjana” hänen Ruokakirja 2 löytyvää suklaakakkuohjetta, mukailin hieman sitä. Vaihdoin muun muassa vehnäjauhot gluteenittomiin, sokerin tilalle laitoin kookossokeria. Alkuperäisessä ohjeessa kakun pinnalla oli vain sulatettua suklaata, mutta tässä versiossa siis lapsen toiveesta kermaa (johon sulatin hieman suklaata sekaan. Jätin ohjeesta myös kaakaojauhot pois ja käytin pelkästään tummaa suklaata.

 

Me varastettiin pala jo eilen perjantaina, koska kuka sanoo ettei synttäreitä saisi juhlia muka jo hieman etukäteen?! Kakku oli kyllä erittäin onnistunut ja toooooooodella maukas! Kiitos siis Anni tästä ohjeesta! Tätä kakkua syömme myös äitienpäivänä. Ohje on todella helppo ja ainekset hyvin yksinkertaiset, ehdit siis vielä hyvin itsekin!

Ainekset (8 annosta)

2,5 dl kookossokeria

1,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

150 g voita/gheetä

1 tl leivinjauhetta

100 g tummaa suklaata (sulatettuna)

3 kpl kananmunia (huoneen lämpöisiä)

pinnalle

2 dl vispautuvaa kermaa (voit käyttää myös maidotonta versiota)

30-40 g tummaa suklaata (sulatettuna)

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja kookossokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe voisokeritaikinan joukkoon ja sekoita. Paloittele suklaa omaan kulhoon ja lämmitä mikrossa, muista sekoitella välillä. Sekoita sulanut suklaa taikinaan. Lisää munat koko ajan sekoittaen.
  • Voitele ja jauhota irtopohjakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 35 minuuttia. Kun hammastikkuun ei enää tartu taikinaa, ota kakku uunista ja anna jäähtyä.
  • Vaahdota kerma, lisää sekaan sulatettua suklaata ja sekoita. Kuorruta kakku ja koristele mansikoilla!