1.3.2017

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton, Maidoton

Täyteläinen jauhoton suklaakakku

Tämä kakku on täysin jauhoton, mutta täyteläisestä mausta sitä ei huomaa! Valkoinen sokeri on myös korvattu kookospalmusokerilla ja suklaanmakua tuo raakakaakaojauhe. Ainesosaluettelo on erittäin lyhyt: vain 5 ainetta! Vaikka kakussa on 6 munaa ei kakku maistu munalta, tai hötöltä niin kuin monet paljon munaa sisältävät reseptit tahtovat tehdä.

Valkoisen sokerin sijaan suosin muita makeuttajia, tässä tapauksessa kookospalmusokeria. Kookospalmusokeri on tehty kookospalmun kukinnon nektarista. Kookospalmusokerin glykeeminen indeksi on matala (35) joka tekee sitä hyvän vaihtoehdon myös diabeetikoille (Tavallisella sokerilla gl arvo on 70). Sokeria voi käyttää tavallisen sokerin tapaan. Väri on rusehtava ja maku karamellimainen.

Jauhoton suklaakakku

  • Ainekset

  • 6 munaa
  • 2,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl kookosöljyä
  • 2 dl kookossokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Tee näin

Lämmitä kookosöljy nestemäiseksi ja lisää sekaan raakakaakaojauhe. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja puolet kookossokerista, eli 1 dl keltuaisten joukkoon. Vaahdota valkuaiset kunnet niistä muodostuu huippuja, lisää varoen vähän kerrallaan sekaan puolet kookossokerista, eli 1 dl ja leivinjauhe.

Sekoita kookosöljy/raakakaakaomassa keltuismassan sekaan varovasti käännellen. Sekoita tämä sen jälkeen varoen vähän kerrallaan lisätän valkuaismassaan. Kaada massa irtopohjavuokaan (käytä pohjalla ja reunoilla leivinpaperia). Paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla n. 35 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota irtopohjavuoasta. Kakku on hyvää sellaisenaan, eikä mielestäni tarvitse muuta. Koristelu on tehty pehmeällä sokerittomalla maapähkinävoilla.

Nauti, erittäin hyvää myös lämpimänä!