11.7.2020

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

Gluteeniton kesän mansikkatorttu

Kesä ja mansikkakausi on täällä! Oletko sä jo säilönyt pakkaseen talven varalle mansikkasatoa? Itse ostin jo yhden laatikon 38 euron hintaan ja odottelen vielä tulisiko hinnat yhtään alaspäin. Mansikka on mun yksi lemppari marjoista – tietystikin tuoreeltaan, maku ja koostumus muuttuu paljon pakastaessa. Pakastettu mansikkakin toimii toki hyvin erityisesti smoothiejuomissa, kiisseleissä ja leivonnaisissa johon se tuo omaa makeuttaan. Ja se on myös lapsen lemppari smoothien seassa, joten kyllä mansikoita täytyy saada talteen vielä talven varalle. Normaalisti olen säilönyt pakastimeen talven varalle noin 3 laatikkoa ja tuntuu, että mansikat ovat ensimmäisenä loppu pakkasesta!

Mutta sitten tämänkertaiseen varsin ajankohtaiseen herkkuun, eli mansikkatorttuun. Ja nyt paljastus, lapsi (7 vuotta) söi tästä 4/5 osaa, joten oli herkkua heh! Torttu kesti meillä sen kolmisen päivää ja tuntui, että pohja vain makustui päivien myötä.

Gluteeniton kesän mansikkatorttu

Ainekset

  • pohja
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 dl kookossokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • täyte
  • 3-4 dl tuoreita mansikoita
  • (2 rkl makeutusta)
  • pinnalle
  • 2,5 dl kauravispiä/kermaa
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 rkl (raaka)kaakaojauhetta

Tee näin

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat sekä kookossokeri sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää sekaan siivilän läpi jauhot. Kääntele jauhoseos muna-kookossokerivaahtoon sekoittaen varoen. Kaada taikina voilla/öljyllä voideltuun torttupohjaan (voit käyttää esim. gluteemittomia kaurajauhoja vuoan jauhottamiseen). Vaihtoehtoisesti kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ota kakku uunista, irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Soseuta mansikat haarukalla, lisää sekaan halutessasi makeutusta (esim. erytritolia tai kookossokeria). Lisää seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Vaahdota kerma, lisää sekaan kookossokeri, vaniljajauhe ja (raaka)kaakaojauhe. Nostele vaahdotettu suklaakerma torttupohjan pinnalle lusikalla. Koristele mansikoilla.

Saatat pitää myös näistä