22.7.2016

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

Ohittamaton mansikkakakku

Kesä on kyllä ihan parasta aikaa kun tuoreita marjoja on saatavana, niitä tekisin mieli syödä vähän joka aterialla ja näin olen itseasiassa tehnytkin. Marjoja voi ja kannattaakin laittaa myös salaattien sekaan, ne ovat ihania puuron, jogurtin ja rahkan kera ja totta kai sellaisenaan! Marjoja kehotetaan syömään 2 dl päivässä, täyttyykö tämä määrä sinun kohdallasi? Marjoja kannattaa syödä mahdollisimman vähän käsiteltyinä ja monipuolisesti.

Tämä mansikkakakku valmistui lomalla äidin luona ja resepti löytyi ikivanhasta äidin reseptikirjasta, jota me hieman muokattiin vain gluteenittomilla sekä spelttijauhoilla sekä sokeri korvautui kookossokerilla. Kakkupohjasta tuli niiiiin hyvää, että se toimii itseasiassa ihan kuivakakkunakin, mutta koska kesä ja marjat niin päälle tuli laitettua vaahdotettua soijakermaa ja totta kai mansikoita. Eipä maku tästä enää voi paremmaksi mennä! Kakun voi tehdä myös täysin gluteenittomana, mutta mikäli pystyt käyttämään myös spelttiä kannattaa sitä lisätä gluteenittoman jauhoseoksen sekaan.

Mansikkakku

Ainekset

  • 2 dl kookossokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2,5 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl kookosöljyjä (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 3/4 dl haaleaa vettä
  • 3/4 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)

täyte

  • 1 prk Alpro vispautuvaa soijakermaa
  • 2 rkl koivusokeria
  • pinnalle runsaasti tuoreita mansikoita

Tee näin

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy. Sekoita ja lisää tämän jälkeen munat ja vesi sekä maitojuoma ja sekoita ainekset. Kaada taikina 24 cm irtopohjavuokaan. Käytä vuoan pohjalla ja reunoilla leivinpaperia. Paista kakkupohjaa 175 asteisessa kiertoilmauunissa n. 35 minuuttia.