Varhaiskaalikupit

Kesäisen raikas salaatti tulee tässä! Hauska tapa tarjoilla itse salaatti on laittaa se esille varhaiskaalin lehdille, jotka toimivat itsessään ikäänkuin kuppeina. Näitä on hauska syödä sormin ja kaali yhdisttynä mauteiseen jauhelihaan ja kasviksiin on paitsi mukavan rouskuva, mutta kesäisen raikas lounasidea.

Kasvissyöjä korvaa jauhelihan vaikka papumurulla, tai muulla kasvisversiolla. Aasialaista twistiä tähän mausteeksi laitoin makeaa soijakastiketta, seesamiöljyä ja limeä.

Tämä yhdistettynä raikkaisiin kasviksiin; kesän porkkanoihin, kevätsipuliin, chiliin, avokadoon ja mansikoihin maistuu todella hyvälle!

Hyvän kaalin tunnistat kaupassa siitä että se on rapean tuntuinen ja varsin kevyt. Säilytä kaali erilleen esimerkiksi banaaneista, tomaateista ja omenista, sillä ne pilaannuttavat kaalin nopeasti. Kaali sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C- ja K-vitamiinia, folaattia ja muita B-ryhmän vitamiineja sekä kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia.

Varhaiskaalikupit

  • Ainekset:

  • Jauheliha
  • 400g jauhelihaa
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 punainen chili
  • Lisäksi
  • 1 keskikokoinen varhaiskaali
  • 2 kotimaista porkkanaa
  • 1 avokado
  • 2 dl mansikoita
  • 1 kevätsipuli
  • 3 rkl sokeritonta kurkkusalaattia

Tee näin

Paista jauheliha kypsäksi pannulla ja lisää mausteet.

Irrota kaalista lehdet ja pese ne. Pilko loput aineet pieneksi. Kokoa kupit lisäämällä niihin paistettua jauhelihaa, kasviksia, mansikoita sekä kurkkusalaattia.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä