Kevyt jauheliha-kaalipaistos

Koska hevitiskiltä saa taas aivan todella hyvää ja edullista kaalia hyvä nostaa tämä nopea pikalounas resepti viime kesältä jälleen framille! PS. Vegeversio valmistuu hyvin vaikka nyhtiksestä tai härkiksestä!

Tuoreesta kaalista valmistuu varsin nopeasti tämä ravitseva ja maukas lounas johon potkua tuo tuore chili. Kaalia voi siis myös pikapaistaa paistinpannulla, pitkän hauduttamisen sijaan. Kaalit ovat ravitsevaa ja kevyttä ruokaa. Pinnalla ruoka- ja terveysaiheisissa blogeissa ovat olleet varsinkin lehtikaali sekä parsakaali, mutta ei kannata unohtaa myöskään maukasta keräkaalia. Kaalit sisältävät paljon c-vitamiinia, betakaroteenia, folaattia, E- ja K-vitamiinia. Lisäksi kaalit sisältävät kalsiumia, kaliumia, mangaaia, rautaa ja seleeniä. Kaalit sisältävät sekä liukenematonta että liukenevaa kuitua ja ne alentavat veren kolesterolitasoa sekä helpottavat ruoansulatusta. Monelle kaalit tosin aiheuttavat turvotusta ja ilmavaivoja, joita voi ehkäistä lisäämällä kaalin sekaan fenkolia.

Pikapaistettu kaalipaistos

  • Ainekset

  • n. 500g keräkaalia
  • 2 porkkanaa raasteena
  • 400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 chili
  • öljyä n. 3-4 rkl
  • tamaridia/soijakastiketta 3 rkl
  • suolaa
  • mustapippuria
  • pinnalle tuoretta persiljaa ja kevätsipulia

Tee näin

Paista jauheliha paistinpannussa ja kaada se kypsennyksen jälkeen lautaselle. Pilko kaali pieneksi ja kuullota sitä paistinpannulla öljyssä kunnes kaali alkaa pehmenemään, Lisää sekaan sipuli, valkosipuli, porkkanaraaste, pieneksi pilkottu chili sekä paistettu jauheliha. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä, kääntele paistosta välillä ja lisää lopuksi sekaan mausteet ja tamaridi/soijakastike. Tarjoa puolukoiden kera (puolukoiden sekaan laitoin tilkan koivusokeria tuomaan makeutta).