29.10.2021

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton, Maidoton

Suklaamuffinssi mikrossa

Herkkuhammasta kolottaa? Tässä hauska vinkki joka on nopea toteuttaa, eikä sinun tarvitse myöskään tehdä kerralla suurta erää! Suklaamuffinssi mikrossa valmistuu käden käänteessä vain ainekset sekoittamalla ja kippaamalla kahvikuppiin. Huomioithan, että taikina kohoaa paljon, joten jätä sille reilusti tilaa kupissasi ettei muffinssitaikinat vyöry pitkin mikroa! Ei muuta kuin testaamaan!

 

Suklaiset mukikakut mikrossa

Ainekset

  • 1 muna
  • 2 rkl omenasosetta
  • 2 tl vaahterasiirappia (tai muuta makeutusta)
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta (sokeriton)
  • 3 rkl jauhoja (käytin gl jauhoseosta)
  • 1 tl kookosöljyä/voita
  • (tummasuklaapala upotettuna mukikakun sisään, valinnainen)

Tee näin

Sekoita muna haarukalla rikki, lisää sekaan omenasose, jauhot ja makeutus. Sekoita ja kaada taikina öljyttyyn kahvikuppiin. (Huom!) taikina kohoaa reilusti mikrossa, joten käytäthän riittävän suurta kuppia! Tällä määrällä tulee 2 kakkua jos käytät perinteistä Teema-mukia tai vastaavaa). Paista mukikakku(j)a mikrossa n. 2 minuuttia täydellä teholla. Ota kuppi varoen mikrosta ja kippaa se nurin, jotta saat kakun ehjänä mukista ulos.

Vinkki: Työnnä mukikakun sisään vielä tumma suklaa pala, kun se on höyryävän kuuma.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä