9.10.2021

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

Porkkanakakku muffinssit

Näistä porkkanamuffinsseista tuli kyllä maailman parhaat! – rohkenen sanoa. Raastettu porkkana teki muffineista samalla kosteat, mutta todella kuohkeat, tykkäsin aivan älyttömästi ja niin kyllä meillä muutkin. Lapsi söi melkoisen monta muffinssia (ilman kuorrutetta) ja me aikuiset sitten loput. Suosittelen todella lämpimästi testaamaan reseptiä. Tästä tuli ainakin oma uusia suosikkini.

Käytin muuten muffinssivuokina hieman normaalia pienempiä vuokia, joka onkin hyvä juttu jos vaikka teet näitä tarjottaviksi juhliin ja muutenkin. Pienen makean muffinssin jaksaa syödä hyvin pieni lapsikin ja jos tilaa on voi sitten halutessaan napata toisen.

 

ps. jos kaksinkertaistat ohjeen teet sillä myös porkkanakakun!

Porkkanakakku muffinssit 25-30kpl (pientä)

  1. Ainekset
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kookossokeria/erytritolia (tai kokeile esim intiaanisokeria)
  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 0,75 dl oliiviöljyä

Kuorrute:

  • 1 dl (kaura)vispiä
  • 1 dl paksua maitorahkaa
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 2 rkl erytritolia/kookossokeria
  • n. 2-3 rkl mantelirouhetta

Tee näin

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja (kookos tms makeuttaja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele jauhot varoen taikinan sekaan. Nostele taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa riippuen muffinssivuokien koosta n. 25 min, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta muffinssit uunista ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrute vaahdottamalla vispi ja lisäämällä muut ainekset sekaan (paitsi mantelirouhe). Nostele kuorrute lusikalla jäähtyneiden muffinssien päälle ja kuorruta vielä mantelirouheella.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä