Suklaa-vanilja lasissa

Helpot, yksinkertaiset ja maukkaat jälkiruoat, kyllä! Tällä kertaa suklaa-vanilja lasissa on täysin vegaaninen jälkiruoka johon herkulliseen suklaatäytteeseen olen ottanut mukaan avokadoa tuomaan kermaisuutta ja täyteläisyyttä. Minttusuklaan ystävät blendaavat sekaan vielä pari mintun lehteä tai minttu-uutetta, on muuten ihanan raikas kokonaisuus!

Vanilja on taas vispautuvaa kaurakermaa, toki vaihtoehtoja nykyään riitää ja vispautuva vaniljavaahto voi olla muutakin! Mutta ihana raikas ja helppo kokonaisuus jonka voi koota kauniisiin laseihin tarjoiltavaksi.

Aika ihana päätös vaikka kesäisen salaatin tai grilliherkkujen päätteeksi. Nautitaan auringosta!

Suklaa-vanilja lasissa kahdelle

Ainekset

  • 2 avokadoa
  • (n ruokalusikallinen mintun lehtiä)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl makeutukseen esim agavesiirappia, kookossokeria tai hunajaa
  • 1 dl (kaura)vispiä, makeutettuna vaniljajauheella (1 tl)

Tee näin

  • Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra avokadon sisus kuoresta lusikalla ja laita se blenderiin yhdessä kaakaojauheen ja makeutuksen kanssa. Lisää halutessasi mintunlehdet tai pari tippaa minttu-uutetta. Sekoita hyvin sileäksi.
  • Vatkaa (kaura)vispi eri astiassa, lisää sekaan vaniljajauhetta tuomaan vaniljan makua. Kokoa annokset laseihin ja nauti.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä