27.11.2016

Makeat

Hasselpähkinä-tahini-raakasuklaavanukas

Hyvää sunnuntaita, se on ensimmäinen adventtisunnuntai ja joulun odotus voidaan kai sanoa virallisesti alkaneeksi. Tänään meinasin viritellä ikkunoihin parit joulutähdet ja jouluvaloja tuomaan valoa pimeneviin iltoihin (ja päiviin). Jos jokin raaka-aine pitäisi nimetä jouluisaksi niin kukaan tuskin voi kieltää etteikö suklaa olisi ehdottomasti yksi ehdoton ennakkosuosikki tähän sarjaan?! Lupaankin laittaa jakoon tästä eteenpäin paljon jouluisia terveellisiä herkkuja joilla voi helposti virittäytyä jo tulevan joulun tunnelmiin.

Onko teillä muuten vielä joulukalenteria? Sain omani Lakrids by Johan Bülowilta ja se on ehkä tyylikkäin joulukalenteri ever!

Tämänpäiväinen suklaavanukas sopii todella hyvin vaikka näin sunnuntain kunniaksi hyvän lounaan jälkeiseksi jälkiruoaksi, miksei myös vaikka jouluaterian päättäväksi makeaksi suupalaksi. Tää oli ainakin lapsen suuri suosikki ja tämä kertoo sitä että ankarinkin raadin jäsen on voitettu puolelle ainakin tämän reseptin suhteen! Vispautuva kaurakerma oli itsellä jäänyt jostain syystä testaamatta ja tämä olikin ehdottomasti sellainen raaka-aine jota tulee varmasti käytettyä jatkossakin resepteissä joissa tarvitaan vispattua kermaa, toimi erittäin hyvin ja maku oli hyvä. Tämä oheinen resepti toimii muuten erinomaisesti myös kakkujen ja kääretorttujen täytteenä!

Hassel-tahini-raakasuklaavanukas

Ainekset

  • 1 prk GoGreen vispautuvaa kaurakermaa
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl kookossokeria (tai muuta makeutusta, esim. hunaja, vaahterasiirappi, raaka agave, taatelit, erytrotoli tms)
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 2 rkl keitettyä kahvia
  • 1-2 rkl tahinia
  • n. 1 dl hasselpähkinöitä

Tee näin

Vispaa kaurakerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sekaan makeutus, kaakao, vaniljajauhe kahvi sekä tahini ja vispaa tasaiseksi vaahdoksi. Lisää sekaan lopuksi hasselpähkinät. Laita vanukas valmiiksi annosmaljoihin ja nosta se hetkeksi jääkaappiin jotta maut ehtivät tasaantua.