3.7.2021

Kakut

Helppo mansikkarahkakakku

Mansikka mania! Suurena mansikoiden ystävänä oon yrittänyt ottaa kaiken irti tämän hetkisestä mansikka-ajasta ja voin kertoa, että niitä on tullut syötyä ja paljon sillä mansikathan on just parhaita tuoreina. Tämä on myöskin ensimmäinen vuosi kun pääsen noukkimaan mansikoita omalta mansikkamaalta. Mansikoita on kypsynyt päivittäin reipas leivontakulhollinen, joista osa on syöty heti ja osa on päätynyt pakkaseenkin talven varalle.

Makeat mansikat maistuvat meillä ihan sellaisenaan, toki myös puuron, jogurtin ja rahkan kera. Tämänkertainen mansikkarahkakakku on simppeliäkin simppelimpi, eikä sen valmistamiseen tarvita uunia lainkaan. Pohjassa on kaupan valmiita (gluteenittomia) kaurakeksejä, pieneksi hienonnettua mantelia sekä kookosöljyä jonka voi hyvin korvata myös voisulalla. Mausteena pohjassa maistuu lisäksi kaneli ja vanilja.

Pohjan muodon olen tehnyt pienessä (16cm) irtopohjavuoassa, jonka vuorasin myös leivinpaperilla irrottamisen helpottamiseksi. Keksimuruseos painellaan siihen mahdollisimman tiiviisti jonka jälkeen pohjan voi laittaa hetkeksi pakkaseen vielä tekeytymään.

Täytteessä on (kaura)vispikermaa sekä rahkaa ja tietysti niitä mansikoita, maustettuna vaniljalla, Makeutuksena käytin tällä kertaa kookossokeria, mutta esimerkiksi erytritoli toimii myös. Ja ainakin meillä oli mansikat sen verran makeita, ettei makeutusta tarvinnut paljoa edes lisätä.

Helppo herkku, josta voi nautiskella kesäpäivänä! Tämä tuleekin syötyä pienellä porukalla kerralla!

Helppo mansikkarahkakakku

Ainekset

pohja

  • 150g (gluteenittomia) kaurakeksejä
  • 50g manteleita rouhittuna
  • 3 rkl kookosöljyä/voita sulana
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljajauhetta

Täyte

  • 250g rahkaa
  • 1 dl (kaura)vispikermaa
  • 3-4 dl mansikoita
  • (2 rkl kookossokeria)

Tee näin

Murskaa kaurakeksit hienoksi. Rouhi mantelit mahdollisimman pieneksi veitsellä. Sekoita mantelit ja kaurakeksirouhe, lisää voisula/sulatettu kookoöljy sekä kaneli ja vaniljajauhe. Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele kauraseos mahdollisimman tiiviisti pohjalle ja reunoille (jätä n 2 rkl rouhetta halutessasi kakun pinnalle). Nosta pakastimeen n puoleksi tunniksi.

Valmista täyte vispaamalla kerma, lisää sekaan rahka ja lohkotut mansikat. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa makeutusta. Nostele mansikkakerma pohjan päälle. Koristele mansikoilla ja kaurarouheella jos jätit sitä pohjasta hieman. Tarjoile heti

Saatat olla kiinnostunut myös näistä