Mansikka-vaniljachiatuorepuuro

Hei puuron ystävät ja muutkin. Mä tykkään mielelläni aloittaa aamun kunnon lautasellisella puuroa jossa on päällä runsaasti marjoja ja lisukkeena vielä jogurttia/rahkaa/raejuustoa/sekaan vatkattu kananmuna. Mutta kyllä se puuro maistuu myös kylmänä – tuorepuuron muodossa. Jotenkin tuollainen kulhollinen tuorepuuroa maistuu sitäpaitsi paremmin myös väli- tai iltapalana, kun ei sitä edes oikein ajattele varsinaisesti syövänsä puuroa

Tuorepuuro kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Tai paljoahan siinä ei tekemistä ole, kuin sekoittaa vain ainekset sekaisin ja nostaa kupin jääkaappiin yöksi. Itse tykkään vielä soseuttaa tuorepuuron ennen syömistä blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi. Lopputuloksesta tulee tällöin kuohkea. Nää hetket kun tarjolla on tuoreita kotimaisia marjoja on vaan jotenkin niin parhautta, mä ainakin teen parhaani että marjoja tulee syötyä monta kertaa päivässä!!

Mansikka-vaniljachiatuorepuuro

Ainekset

  • 2 dl kauramaitoa/kookos-mantelimaitoa (Alpro)
  • 1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 1,5 rkl chiansiemeniä*
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • ripaus vaniljaa
  • 1,5 dl mansikoita pilkottuna
  • Pinnalla: tuoreita mansikoita pilkottuna

Tee näin

Sekoita ainekset kulhossa ja nosta vähintään 3 tunniksi (tai mielellään yön yli) jääkaappiin. Sekoita ainekset halutessasi sileäksi ennen syömistä blenderissä tai sauvasekoittimella.