Wasabi-lohisalaatti

Syksy! Tällä viikolla siirrytään jo syyskuuhun ja tuntuu et kesä on ihan liian pian taas ohi! Olin viime viikolla pidennetyllä viikonloppureissulla kaverin kanssa Roomassa ja siellä lämpötilat hipoi +35-39 välillä ja kyllä oli himppasen liian kuuma niissäkin lämpötiloissa!

Tässä kuitenkin maukas lohi-wasabisalaatti jossa seassa runsaasti kurkkua (jota satuin saamaan ihanalta naapurilta, omassa kasvihuoneessa kasvatettua siis. Oi nam, ens vuonna meinaan kyllä kokeilla itsekin kurkun kasvatusta!)

Lohiwasabisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta ehkä parhaiten se tulee esiin leivän- tai näkkärin päällä.

Wasabi-lohisalaatti

  • Ainekset

  • 1/2 kurkku
  • 1 sipuli
  • 150 g graavilohta
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl wasabia
  • ripaus valkopippuria

Tee näin

Leikkaa kurkku ja graavilohi pieniksi lohkoiksi ja pilko sipuli ja sekoita aineet kulhossa. Lisää jogurtin joukkoon wasabi ja valkopippuri ja sekoita mausteet. Kaada jogurttikastike vasta tämän jälkeen salaatin joukkoon ja anna salaatin hetki maustua ennen tarjoilua.