31.12.2018

Salaatit

Viikuna-fetasalaatti

Uuden vuoden juhlava ja herkullinen salaatti pitää sisällään hieman suolaista ja makeaa. Koostin salaattipohjan normi jääsalaatti sekä pinaatti. Pinaatti onkin melkoinen terveyspommi ja käytän sitä usein salaateissa. Pinaatti auttaa ruoansulatuksesssa ja sisältää runsaasti K-vitamiinia. K-vitamiiini tekee hyvää erityisesti luiden hyvinvoinnille sekä suolistolle sillä se puhdistaa hyvin kuona-aineita pois paksusuolesta. Näin talviaikaan kun iho kuivaa melkoisesti on pinaatista hyötyä myös kutisevalle ja kuivalle iholle. Mikäli pinaatin syönti sellaisenaan tökkii lisää sitä kourallinen vaikka smoothien joukkoon ja nauti se nestemäisessä muodossa.

Jos käytät normipinaattia kannattaa se höyryttää tai keittää oksaalihapon takia joka vähenee kypsentäessä. Kotimaista baby leaf luomu pinaattia voi nauttia myös raakana.

Käytin salaatissa myös granaattiomenan siemeniä jotka ovat kuin pieniä rubiineja. Granaattiomena sisältää runsaasti ikääntymistä estäviä antioksidantteja. Myös muita terveyshyötyjä sillä on, sen on esimerkiksi todettu vähentävän plakkia, jota koostuu verisuonten seinämiin. Lisäksi granaattiomena heikentää useiden bakteerien ja virusten kasvua. Se voi alentaa myös veren LDL-kolesterolipitoisuutta.

Tuoreita viikunoita on aika harvoin tarjolla, mutta nyt niitä löysin. Voit korvata viikunat myös kuivatuilla. Viikunat sisältävät kalsiumia, kaliumia, fosforia, natriumia ja magnesiumia. Lisäksi niissä on rutkasti kuitua ja vitamiineja kuten karotenoideja, K-vitamiinia ja folaattia.

Kokeile! Tää salaatti on täynnä sinulle hyvää tekeviä ainesosia!

Viikuna-fetasalaatti

Ainekset (4 annosta)

  • 1 puntti jääsalaattia
  • 2-3 kourallista baby leaf pinaattia
  • 4-5 rkl granaattiomenansiemeniä
  • 3-4 kpl tuoreita viikunoita
  • 150 g fetajuustoa
  • 1/3 kpl kurkkua (pieneksi pilkottuna)
  • 1 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

  • Pese ja revi salaatti ja pinaatti pieneksi. Jos käytät normaalipinaattia höyrytä sitä hetki ennen käyttöä (Baby leaf pinaattia voi käyttää myös raakana). Pilko fetajuusto. Halkaise granaattiomena ja kopauta puulusikalla kuoripuolelle saadaksesi irti siemenet / voit ”kaivaa” siemeniä myös haarukalla granaattiomenasta. Pilko viikunat ja kurkku, kokoa salaatti ja lisää siihen tilkka öljyä.