Vaihtoehto tuorejuustolle – ruohosipulirahkalevite

Koska kesä on taas täällä ja kesää ei tule ilman tätä levitettä joka on omassa suvussani ollut perinteenä jo lapsuudesta asti niin laitetaan jakoon..

Kyseessä on siis yksinkertaiskin yksinkertaisempi levite jossa pohjana on perus rahka. Rahkan sekaan sekoitetaan haarukalla pehmitettyä voita/margariiniä, ripaus suolaa ja meidän tapauksessa ruohosipulia. Erilaisilla yriteillä toki voi varioida tätä levitettä loputtomiin. Esimerkiksi basillika, timjami, valkosipuli.. you name it.

Levite on toooooodella herkullistä ihan leivän päällä tai uusien keitettyjen perunoiden kera. Kokeile myös esimerkiksi kalan tai grilliherkkujen kanssa. Levitettä kannattaa säiliöä jääkaapissa kannellisessa astiassa. Hyvänä se säilyy n. viikon (mutta yleensä kyllä hupenee parempiin suihin jo reilusti ennen sitä).

Ruohosipuli-rahkalevite

Ainekset (20 annosta)

  • 1 prk rahkaa ( (n. 250g))
  • 2 rkl kasvisrasvaa/voita
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 puntti ruohosipulia (pieneksi pilkottuna)

Tee näin:

  • Jos käytät kasvisrasvaa tai voita anna rasvan pehmitä hetki ja sekoita se hyvin haarukalla rahkan sekaan. Pilko ruohosipuli pieneksi ja sekoita rahkan joukkoon lisää myös ripaus suolaa. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen käyttöä, jotta maut ehtivät tasaantua, säilytä kannellisessa astiassa.