Täytetyt kesäkurpitsat

Maukasta helppoa ja hyvää? Sitä nämä täytetyt kesäkurpitsat todellakin olivat, sillä resepti ei vaadi paljoakaan aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos oli sen verran hyvä, että söin sitten yksin kaikki! Täytyy kertoa, että olen sen verran noviisi että tämä oli myöskin ensimmäinen kerta kun käytin ruoanlaitossa seitania! Kyllä olen sitä maistanut muiden tekemänä, mutta en koskaan ole käyttänyt itse. Löysin kaupasta tälläisiä (kuvassa näkyviä) chili seitan suikaleita. Maistoin niitä suoraan pussista eikä ne oikastaan maistuneet juuri miltään, mutta uunissa kypsentäminen kyllä auttoi kummasti sillä ne maistuivat omaan suuhuni aika lihaisilta ja niissä oli kiva chilin polte! Voisin ehdottomasti ostaa näitä myös uusiksi (ei mikään maksettu mainos!)

Koska halusin saada valmista ruokaa mahdollisimman nopeasti leikkasin kesäkurpitsasta n. 0,5 sentin paksuisia siivuja, jonka päälle levitin täytteet, tämä olikin hyvä ratkaisu, sillä kesäkurpitsat kypsyivät uunissa hyvin siinä ajassa kunnes pinnalla ollut juustoraaste oli sopivasti juuri sulanut!

Kevyt raikas lounas, jossa tuon seitan suikaleen voi helposti vaihtaa kyllä myös muihin täytevaihtoehtoihin; kokeile sen tilalla esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua tai tonnikalaa!

Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kpl kesäkurpitsa (n. 200g)
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl seitansuikaleita (chili) (tai tonnikalaa/ilmakuivattua kinkkua)
  • 2 dl juustoraastetta
  • 3 rkl basillikaa (hienonnettuna)
  • 1 ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin:

  • Leikkaa kesäkurpitsasta pituussuunnassa n. 0,5 sentin paksuisia siivuja. Aseta siivuta uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele siivujen pintaan suolaa ja mustapippuria. Lisää tämän jälkeen tomaattimurskaa, seitan siivuja (tai muuta valitsemaasi täytettä), juustoraastetta sekä pilkottua basillikaa. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia kunnes juustoraaste on sulanutta. Lisää pinnalle vielä tuoretta basillikaa ja nauti!