19.12.2023

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton, Sokeriton

Taatelikakku

Haetko helppoa ja yksinkertaista taatelikakun ohjetta, ilman ylimääräistä sokeria? Tässä tulee! Pähkinäinen päällinen tuo vielä lisää makua ja rouheista suutuntumaa – tästä ei voi olla pitämättä!

Yksinkertainen ohje, jossa ainekset sekoitetaan kulhossa sekaisin ja kaadetaan irtopohjavuokaan. Käytin ohjeessa medjoul-taateleita, jotka löytyvät kauppojen hevi-hyllyiltä. Nämä taatelit ovat super pehmeitä, eikä niitä tarvitse tästä syystä erikseen liottaa, muista vain poistaa sisällä olevat kivet!

Taatelikakku

Ainekset

  • n. 15 kpl medjoul-taateleita
  • 2 dl maitoa/kauramaitoa
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 dl (gl) jauhoja
  • 2 munaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • pinnalle n. 2 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Tee näin

  • Poista taateleista kivet ja laita ne kattilaan yhdessä maidon kanssa. Keitä keskilämmöllä välillä hämmentäen, kunnes taatelit ovat sekoittuneet maitojuoman sekaan. Jäähdytä hetki, lisää tämän jälkeen öljy, jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita vielä lisää. Kaada taikina n. 1l vetoiseen uunivuokaan. Käytin itse 16cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa. Vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla, tai voidella ennen taikinan kaatamista sinne. Rouhi lopuksi pähkinät veitsellä ja ripottele muru kakun pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin poistat kakun vuoasta. Koristele esim rosmariinin oksilla.