Suklaiset browniet kesäkurpitsasta!

Syötkö sinä satokauden mukaan? Vaikka monia kasviksia ja hedelmiä on saatavilla ympäri vuoden on niiden maut parhaimmillaan ”oikean” satokauden aikaan. Hinnat ovat edullisempia ja ravinteet rikkaimmillaan, satokauden mukaan syönti on myös ekologista.

Tämän satokauden yksi kasviksista on kesäkurpitsa. Tiesitkö, että kesäkurpitsalajikkeita on yli 400?!  Kesäkurpitsa lienee monelle tuttu ruoanlaiton yhteydessä, kurpitsaa voi grillata, pilkkoa mukaan salaatteihin, smoothie-juomiin jne. mutta kesäkurpitsaa voi käyttää myös leivonnassa?!

HAhaa, tässäpä, mehevät kesäkurpitsa-browniet, et ikinä arvaisi niiden sisältävän kesäkurpitsaa! Lisäksi nämä mehevät herkut ovat sokerittomia, gluteenittomia ja sopivat myös vegaaneille.

Suklaiset browniet kesäkurpitsasta!

Ainekset

  • 2 dl kesäkurpitsaa raasteena (poista kuori)
  • 1 dl sokeritonta omenasosettta (esim. Bonne)
  • 4 dl vettä
  • ripaus vaniljaa
  • 0,5 dl pellavasiemenrouhetta
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • 3 dl kookosjauhoja
  • 2,5 dl makeutusta (esim. kookospalmusokeria, hunajaa, vaahterasiirappia, agavesiirappia tms.)
  • (valinnainen) 1 dl kaakaonibsejä

Tee näin

Sekoita kuivat ja märät ainekset erillään ja yhdistä vasta sitten. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (Käytin 21×21 kokoista vuokaa). Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja jäähdytä hyvin. Leikkaa varoen veitsellä annospaloiksi. Voit nostaa brownien myös yöksi jääkaappiin ja leikata vasta seuraavana päivänä jolloin browniet ovat parhaimmillaan!