14.6.2017

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton, Maidoton

Suklaakakku – bataatista!

Bataatti on tosi monipuolinen raaka-aine niinkuin on tullut aika moneen kertaan todettua.

Tässä kakussa bataattia on käytetty sekä kakkupohjassa, että täytteessä ja se tekee siitä oikein kostean ja maukkaan!

Itse kakkupohjan olen paistanut uunissa (18 cm:n irtopohjavuoassa) normaaliin tapaan ja se on halkaistu keskeltä ja täytettä on käytetty sekä kakun päällä, että keskellä. Aivan superkostea ja maukas suklaakakku joka maistuu myös lapsille! Ainkin oma poika taisi syödä melkoisen monta palaa

Itse oon kova mintun ystävä ja maustoin kakun täytteen ja pohjan myös minttu-uutteella, mutta se ei ole välttämätöntä. Täytteeseen sopii hyvin myös esimerkiksi muutama lusikallinen appelsiinin mehua, sekä pari teelusikallista raastettua appelsiininkuorta.

Suklaabataattikakku

Ainekset

Pohja:

  • 250g keitettyä bataattia
  • 2 munaa
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • (muutama tippa minttu-uutetta)

Täyte

  • 250 g bataattia keitettynä
  • 1 dl raakakaakaomassaa
  • 3-4 rkl makeutusta (esim. kookossokeria, vaahterasiirappia, hunajaa, koivusokeria)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl kaurafraichea
  • (muutama tippa minttu-uutetta)

Tee näin

Pohjan valmistus:

Kuori ja paloittele 500g bataattia, keitä bataatti kypsäksi kiehuvassa vedessä ja jäähdytä lohkot kun ne ovat kypsiä. Vatkaa munat vaahdoksi, lisää sekaan soseutettu bataatti (250g) sekä kookosmaito. Sekoita kuivat ainekset kupissa ja lisää ne taikinan sekaan siivilän läpi. Kääntele jauhot taikinaan ja kaada taikina 18 cm irtopohjavuokaan (käytä pohjalla ja reunoilla leivinpaperia). Paista kakkupohja 200 asteisessa uunissa keskitasolla (kiertoilma) n. 25-30 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä. Nosta kakku uunista ja jäähdytä, irrota kakkupohja irtovuoasta vasta kun se on jäähtynyt ja leikkaa kakkupohja keskelta halki.

Täytteen valmistus

Soseuta bataatti ja lisää sekaan loput ainekset, maista ja lisää tarvittaessa makeutusta. Käytä täytteestä n. 1/3 halkaistun kakkupohjan väliin ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Nosta kakku ainakin pariksi tunniksi kylmään ”tekeytymään”.