18.8.2018

Makeat

Suklaa-maapähkinävoiruudut

Lapsi toivoi että leivottaisiin yhdessä mokkapaloja ja nämä suklaa-maapähkinävoiruudut syntyivät sellaista ohjetta hieman mukaillen. Ihan perinteisiä mokkapaloja näistä ei tullut, tein pohjasta gluteenittoman. Ja koska kaapista ei sattumoisin löydy lainkaan valkoista sokeria saati tomusokeria oli päällisen suhteen myös sovellettava toiseen suuntaan ja tällaista niistä sitten tuli (vähän liian hyvää, siinä meni äidillä ja pojalla useampi ruutu näitä herkutellessa)

Suklaa-maapähkinävoiruudut

Ainekset

Pohja n. 25 annospalaa

  • 4 munaa
  • 3 dl kookossokeria
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100g gheetä* (eli kirkastettua voita ja 0,5 tl suolaa) / tai tavallista voita -> jos käytät tavallista voita suolaa ei tarvitse lisätä
  • 1,5 dl kauramaitoa

Päällinen

  • 2 dl raakasuklaamassaa
  • 2 rkl maapähkinävoita (käytä sileää versiota)
  • 50g gheetä+ 0,5 tl suolaa / jos käytät tavallista voita ei suolaa tarvitse lisätä
  • 3 rkl vahvaa keitettyä kahvia
  • pinnalle nomparelleja, kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta

Tee näin

  • Pohjan valmistus
  • Vatkaa munat ja kookossokeri vatkaimella vaahdoksi. Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja lisää ne siivilän läpi muna-kookossokeri vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille n. 1 sentin paksuiseksi levyksi. Paista 220 asteessa n. 12 minuuttia. Huom. Kookossokeri paistuu uunissa tavallista valkoista sokeria nopeammin, joten tarkkaile pohjaa ettei se pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen päällisen valmistamista.

Päällisen valmistus

Keitä vettä kattilassa ja nosta toinen kulho kattilan päälle jossa voit sulattaa raakasuklaamassan sekä voin. Katso että vesihaude ja päällä oleva kulho ei mene liian kuumaksi (raakasuklaamassaa ei kannata kuumentaa yli 45 asteen, jotta sen hyvää tekevät ainesosat eivät tuhoudu). Lisää maapähkinävoi sekä kahvi sulaan massaan ja levitä seos pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle haluamasi koriteet. Leikkaa annospaloiksi. Päällinen jähmettyy kun nostat sen kylmään jääkaappiin. Voit myös pakastaa paloja tulevien herkkupäivien varalle.