Sitruunamuffins lemon curd kastikkeella

Jos mietit vielä kevennettyä tarjottavaa pääsiäisen kahvipöytään tässä yksi helppo vaihtoehto, joka on paitsi gluteeniton, sokeriton että vegaaneille sopiva tarjottava.

Muffinssit voit valmistaa perinteisiin paperi tai silikonivuokiin, minä tein nämä mini kakkuset Lidlistä löytämiini silikonivuokiin. Ovat siis muffinssikokoa, hauskat!

Valmiiden muffinssien päälle kaadoin vielä lime curd-kastikkeen (jota suosittelen lämpimästi testaamaan myös puuron tai vaikkapa jogurtin kera, ihanan raikas!)

Sitruunamuffinssit

Ainekset

  • 2 dl kaura-, riisi-, soijamaitoa tms.
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 1/2 puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 dl gluteenitonta jauhoa
  • 0,5 dl kauraleseitä

Lemon curd, vegaani

  • 2 sitruunaa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl Oatly kaurafraichea
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 0,5 dl koivusokeria (eli xylitolia)
  • 0,5 dl vettä + 1,5 rkl perunajauhoja sakeuttamiseen*

Tee näin

Sekoita maito ja omenaviinietikka ja lisää oliiviöljy. Sekoita toisessa astiassa kaikki kuivat aineet ja lisää vähitellen jauhot märkiin aineksiin. Kaada seos muffinssivuokiin (muffinssit eivät kohoa paljoa paiston aikana) ja paita 200 asteisessa uunissa 15-17 minuuttia.

 

Lemon curd

Pese sitruunat ja raasta niiden kuori. Halkaise sitruunat ja purista niiden mehu kattilaan. Lisää sekaan vesi, vaniljajauhot sekä makeutus. Keitä seosta keskilämmöllä n. 5 minuuttia, lisää sekaan kaurafraiche ja sekoita hetki.

Sekoita 0,5dl vettä ja perunajauhot lasissa ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa ensimmäisen kerran voit kaataa lemon curd kastikkeen jäähtymään astiaan. Tarjoile jäähtynyt lemon curd-kastike muffienssien kanssa, säilytä kannellisessa astiassa jääkapissa ja kokeile esim. puuron kera.

*Jos haluat kastikkeesta paksumpaa lisää 0,5 rkl perunajauhoja