23.3.2019

Makeat

Sininen vadelmasmoothie

Katso kuinka uskomattoman kauniin sininen väri tässä smoothiessa onkaan! Ja voin kertoa että se on tehty ilman teollisiä väriaineita. (Tiesitkö muuten, että esimerkiksi karkeissa käytettävä punainen elintarvikeväri on peräisin punaisista kirvoista), kyseistä väriä käytetään todella laajasti, esimerkiksi jogurteissa, juomissa ja leivonnaisissa).

Tässä upean sininen väriaine on peräisin sinisestä spiruliinasta. Spiruliina on levää, joka on täynnä antioksidantteja. Täytyy sanoa että olen vuosien saatossa kokeillut yhtä jos toista superfoodia ja se perinteinen vihreä spiruliina jos jokin maistui mielestäni aina yhtä ällöttävältä ja jätinkin sen siitä syystä terveysvaikutuksistansa huolimatta paitsioon. Tämä sininen Rawnicen spiruliina jota löysin Ruohonjuuri-kaupasta olikin mieluisa yllätys sillä se ei maistu juuri miltään!

Spirulina sisältää runsaasti erityisesti B- vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), sekä beetakaroteenia, A-, E- ja K-vitamiinia. Suurin osa mikrolevistä sisältää myös suuria määriä välttämättömiä rasvahappoja. Spirulinaa pidetään äidinmaidon jälkeen parhaana lähteenä gammalinoleenihapolle (GLA). Tämä mikrolevä sisältää myös suuren määrän tärkeitä mineraaleja kuten mm. kalsiumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, fosforia, rikkiä, kromia ja seleeniä.

Terveysvaikutteinen spiruliina sopii erinomaisesti myös värjäämään haluamasi leivonnaiset, smoothiet, raakakakut – vain taivas on rajana- upean sinisen sävyisiksi!

Sininen vadelmasmoothie

Ainekset (1 annos)

  • 2-3 dl pakastevadelmia
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 2-3 dl Alpron vaniljasoijamaitoa
  • 0,5 dl vaniljaheraproteiinia ((voit käyttää myös vegaanista proteiinia))
  • 1 tl sinista Spiruliinaa (esim. Rawnice)

Tee näin:

  • sekoita ainekset sekaisin blenderissä ja nauti heti!