10.1.2015

Salaatit

Savulohisalaatti kauden juureksilla

Tähän aikaan vuodesta kannattaa ruoanlaitossa suosia juureksia, ruokakaupoissa niitä on hyvin saatavilla edulliseen hintaan. Lauantain salaattiin laitoin sekaan kotimaista punajuurta ja porkkaanaa. Punajuurta käytin kypsennettynä  ja porkkana on tässä salaatissa raakana. Olen käyttänyt punajuurta todella vähän ruoanlaitossa, minulle se on tuttu lähinnä rosollista ja joulun laatikoista (esim. punajuurilaatikko). Punajuuren hentoisen makea maku tässä salaatissa toimi erittäin hyvin ja aikomuksena on ehdottomasti lisätä punajuuren käyttöä jatkossa. Onko sinulla vinkata hyvää punajuurireseptiä?

Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita kuten kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. Punajuuressa on A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja ja folaattia, joka vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan.

Voilà!

Savulohisalaatti kauden juureksilla

Ainekset

  • 1 pss Frisee-salaattia
  • 3 kpl keitettyjä punajuuria (höyrytä kypsennä vedessä kuorineen, jäähdytä ja kuori punajuuret)
  • 1 porkkana (tee kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita salaatin sekaan)
  • n. 120-150 g savulohta
  • pinnalle 3 rkl paahdettuja soijapapuja

Tee näin

Silppua savukala. Leikkaa salaatin muut ainekset sopivan kokoiksi ja kokoa salaatti.