Runsaskuituinen siemenleipä

Tattadadaa, saanko esitellä rakkaat lukijat ihanan maukkaan, runsaskuituisen gluteenittoman siemenleivän!! Ota resepti talteen, sillä kerran tehtyäsi haluat tätä varmasti myös lisää! Ja jotta leipä pysyisi tuoreena, voit hyvin pakastaa sen osissa/viipaleina ja paahtaa paahtimessa aina tarvitsemasi määrän.

Runsaskuituinen gluteeniton siemenleipä

Ainekset

  • 6 dl täysjyväriisihiutaleita
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl pellavansiemeniä
  • 4 rkl chiansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 dl pähkinöitä (voita käyttää myös pähkinäsekoitusta)
  • 6 rkl psylliumia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • 6,5 dl kylmää vettä

Tee näin

Sekoita ainekset, peitä taikinakulho kelmulla ja anna levätä n. 2 tuntia. Kaada taikina öljyllä voideltuun leipävuokaan (n.1,2 l) ja paista kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 50-60 minuuttia. Leivän kypsyyttä voit kokeilla koputtelemalla sen pintaa, kypsä leipä kumisee hieman. Ota kypsä leipä uunista ja anna jäähtyä ennen vuoasta kumoamista.