11.11.2016

Kakut

Rommisuklaa-appelsiinivalkosuklaa raakakakku

Tulevana viikonloppuna on kaikkien isien päivä! Sen kaupallisen puolen sijaan toivoisi sinä päivänä jokaiselle isälle runsaasti rentoa vapaa-aikaa, hyvää ruokaa, yhdessäoloa ja pitkät yöunet! Ovat he taatusti sen ansainneet. Voisi kuvitella, että itse askarrellut kortit ja lahjat ovat niitä kaikista rakkaimpia lahjoja jokaiselle isälle, koska näin ne ovat ainakin monille äideille!

Ja sen kunniaksi haluan laittaa jakoon varmasti monen myös miehen makuun sopivan raakakakkureseptin joka on tehty aikuiseen makuun. Rommin voi toki jättää pois tai laittaa tilalle esimerkiksi tuoretta piparminttua / -uutetta.

Oikein hyvää isänpäivää kaikki isät <3 ja rakkaat ajatukset omalle isälle sinne pilven reunalle!

Rommisuklaa-appelsiinivalkosuklaa raakakakku

Ainekset

Pohja:

  • 1 dl parapähkinöitä
  • 1 dl hassenpähkinöitä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3-4 medjoultaatelia (poista siemenet)

Rommisuklaa kerros:

  • 2 dl raakakaakaomassaa (esim. Foodin, joka on valmiiksi kookossokerilla makeutettua) / tai 4-5 rkl raakakaakaojauhetta sekä 2-3 rkl kookossokeria tai muuta makeutusta
  • 3 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
  • 2 dl kookoskermaa / kookosmaitoa, säilytä jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa
  • 1 avokado
  • 2-3 rkl konjakkia/rommia
  • 2-3 taatelia

Appelsiini-valkosuklaa kerros

  • 2 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
  • 1,5 dl appelsiinin mehua
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 tl vanijajauhetta
  • 1 dl raakakaakaovoita

Tee näin

Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset hienoksi tehosekoittimessa. Painele seos tiiviisti 18 cm irtopohjavuoan pohjalle, käytä alla leivinpaperia jotta kakkua on helpompi siirrellä. Valmista appelsiini-valkosuklaatäyte: Kaada kookoskerma tehosekoittimeen ja lisää sekaan raastettu appelsiinin kuori ja puristettu appelsiinin mehu, lisää vaniljajauhe ja tarvittaessa makeutusta. Sulata lopuksi kaakaovoi hennossa vesihauteessa juoksevaksi ja kaada se erissä ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada appelsiini-valkosuklaatäyte pohjan päälle, tasoita ja nosta kakku noin reiluksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Valmista tämän jälkeen rommisuklaatäyte .