5.10.2019

Snacksit

Rapeat sipsit kesäkurpitsasta!

Jos hurahdit joskus lehtikaalisipseihin niin usko pois, tää on resepti joka täytyy taatusti testata! (Eikä vain kerran). Näistä tuli jotain järjettömän hyvää, tuun taatusti tekemään uudestaan ja vielä monta kertaa. Aikaa nämä kesäkurpitsasipsit ottavat hieman enemmän, mutta kyllä se on sen väärti.

Herkullista viikonloppua!

Kesäkurpitsasipsit

Ainekset (1 annos)

  • 1 kpl pieni kesäkurpitsa (ohuiksi siivutettuina)
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl paprikajauhetta

Tee näin:

  • Leikkaa kesäkurpitsasta ohuen ohuita siivuja. Asettele siivut uunipellille talouspaperin päälle ja laita 50 asteiseen uuniin (kiertoilma) 10 minuutiksi. Ota siivut uunista, laita ne kulhoon ja lisää sekaan öljy ja mausteet. Sekoita öljy ja mausteet käsin kunnolla käännellen siivuja jotta öljy ja mausteet tarttuvat niihin kauttaaltaan.

 

  • Asettele siivut leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 125 asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Ota uunista, jäähdytä ja nauti
  • huom. asettele siivut pellille siten että ne eivät ole limittäin / päällekkäin, jotta sipseistä tulee varmasti rapeat!