11.8.2015

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Raejuusto-kookos-vadelma Fudge

Raejuusto – tuo proteiinipitoinen, vähärasvainen lisuke, jota tulee käytettyä sellaisenaan, salaatin seassa, perus arkiruoan ja keittojen päällä. Kuten aiemminkin kokeellisessa keittiössäni on tullut kokeiltua yhtä sun toista ruoka-ainetta hieman toisenlaisessa yhteydessä, niin sai tämä kyseinenkin resepti alkunsa.

Tehokkaassa tehosekoittimessa sekoittui raejuusto kookokseen ja tuoreisiin vadelmiin todella hyvin ja koostumuksesta tuli silkkisen pehmeä. Ja no minähän rakastan kookosta, se toimii aina. Raejuusto sekoittui hyvin blenderissäni eikä jäänyt ollenkaan kokkareiseksi mitä aluksi pelkäsin koostumus oli ennemmin lähempänä pehmyttä tuorejuustoa.

Eittämättä aion jatkossa sotkea raejuustoa myös esimerkiksi marjasmoothien joukkoon, toimii nimittäin siinä erittäin hyvin välillä rahkan korvikkeenakin!

Raejuusto – kookos – vadelma Fudge

Ainekset

  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl rasvatonta raejuustoa
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia (tai muuta paksua luonnonjogurttia)
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 2 rkl koivusokeria (tai muuta makeutusta, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, kookospalmusokeria, erytrolia)

Tee näin

Sekoita ainekset tehosekoittimessa, kunnes lopputulos on silkkisen pehmeää. Vuoraa vuoka (n. 18x18cm) leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan, tasoita lastalla seos tasaiseksi. Laita seos pakkaseen kunnes se on jähmettynyt ja leikkaa kuutioiksi. Nämä palat kannattaa syödä hieman kohmeisena!