Punajuurihummus

Punajuurihummus valmistuu viidessä minuutissa ja se vaiva kannattaa nähdä! Hummus maistuu paitsi leivällä, salaatin kera, mutta erinomaisesti myös siemennäkärin tai piparin kera! Hummus valmistetaan perinteisesti kikherneistä, mutta korvasin tässä reseptissä kikherneet voipavuilla. Iso valkoinen papu, toiselta nimeltään voipapu on ihanan kermaisen makuinen. Voipapu sisältää proteiinia, kuituja ja hiilareita ja se on hyvin jauhoinen ja soseutuu täten helposti.

Oikaisin tekemisen kanssa ja ostin kaupasta valmiiksi kypsennettyjä papuja, jos kypsennät pavut itse muista keittää niitä riittävästi ja heitä pois keitinvesi jotta siihen liuennut lektiini ei päädy itse lautaselle. Valmiiksi kypsennettyjen papujen kanssa riittää että huuhtelet ne veden alla ennen käyttöä.

Punajuurihummus maistuu siemennäkkärin ja piparin päällä

Punajuurihummus

Ainekset (1 annos)

230 g kypsennettyjä voipapuja (valutettuna)
1 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3-4 rkl punajuurimehua
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl tahinia
1 ripaus suolaa ja pippuria

Tee näin:

  • Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes hummus on koostumukseltaan sileää ja tasaista. Tarvittaessa voit lisätä punajuurimehun määrää, jos haluat hummuksesta vähemmän paksua. Tarjoile leivän, pipareiden ja siemennäkkärin kera.
  • Vinkki: Voit valmistaa myös valmiita suupaloja laittamalla siemennäkkärin päälle punajuurihummusta, avokadoa, persiljaa ja persimonia.