20.1.2017

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Proteiinipitoinen vadelmarahkapiirakka

Perrjantai!!! Mietin kivaa raikasta resepti-ideaa ja katselin taas pitkästä aikaa tuota omaa luetuimpien reseptien luetteloa ja siellä kovin sinnikkäästi roikkuu mukana tämä proteiinipitoinen mustikka-rahkapiirakan ohje. Ohje on hyvä joten miksipä sitä lähteä pyörää kokonaan uudestaan keksimään! Tuunailin ohjetta hieman, joten kurkkaahan se jos kaipaat vaihtelua.

Tällä kertaa täytteen suhteen halusin kokeilla mautamattoman rahkan sijaan kaupan valmiita ”maustettuja” rahkoja. Itse valitsin mahdollisimman vähän sokeria sisältävän vaihtoehdon, jos haluat sokerittoman mutta makeutusaineilla makeutetun rahkan sen sijaan niin valintahan on yksin sinun.

Mustikoiden sijaan rahkan sekaan lisäilin puutarhavadelmia, joita onneksi pakkasesta löytyy syksyn säilömisen jälkeen useampi rasia. Nää on kyllä niin mahtavia ja ihanan makeita ettei mielestäni täyte tarvitse enää muita makeuttajia, mutta jos mielesi kaipaa lisää makeutta niin laita sekaan pari lusikallista esim. hunajaa tai kookossokeria, ertyrtritolia tai koivusokeria.

Sain muuten koristelun suhteen apua ihan parhaalta pikkuapurilta, pyrin ottamaan aina oman Jooa pojan mukaan leivontaan ja ruoanlaittoon kun se vain on mahdollista. Tämä piirakka on siis yksissä tuumin leivottu ja pikku kätösin tarkkaan marjat aseteltu. Siinä ohessa poika päätti maistaa myös miltä kaurajauhot ja leseet maistuvat ihan siltään ja mikäpäs siinä, hieman kuivia taisivat olla mutta tuleepahan raaka-aineet tutuiksi

Proteiinipitoinen vadelmarahkapiirakka

Ainekset

Pohja

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 dl kauraleseitä
  • 1 rkl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, koivusokeri, ertytritoli, vaahterasiirappi, agave)
  • 2 munaa

Täyte

  • 4 dl maitorahkaa (maustettu, esim. Arla vadelma-sitruunamelissa)
  • 2 munaa
  • n 2 dl puutarhavadelmia
  • (2 rkl makeutusta)

Tee näin

Sekoita pohjan aineen taikinaksi ja painele takina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (n. 22cm halkaisija). Valmista täyte sekoittamalla ainekset sekaisin ja kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 20 minuuttia.