2.3.2019

Juomat

Pineapple whip

Aurinkoista maaliskuuta, kevät tulee mä voin jo tuntea sen!

Kesää odotellessa haluan jakaa tämän ananaksesta valmistetun kuohkean jälkkärin (joka toimii erinomaisesti myös kesä kuumalla). Tämä herkku tunnetaan esimerkiksi Kalifornian rannikolla nimellä Dole whip, ja sen idea on virkistää nuutunutta oloa.

Mun ananasvaahto on valmistettu tuoreesta makeasta ananaksesta, mutta ideana on, että voit korvata tuoreen ananaksen myös purkitetulla mistä alkuperäinenkin resepti lienee saaneen joskus alkunsa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tuore ananas ja purkitettu on kuin aivan eri maailmoista, joten jos mahdollista suosi mieluummin tuoretta. Tämän reseptin voit halutessasi valmistaa myös jäätelökoneessa, jolloin saat sen vielä jämäkämpään olomuotoon.

Ajattelin hieman että tämä hieman kirpsakkakin lopputulos ei välttämättä maistu lapselle, mutta mitä vielä. Innoissaan lusikoi myös minun annoksen joten kannattaa kokeilla tarjota tätä myös perheen pienemmille

Herkullista viikonloppua

Pineapple whip

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kpl tuore ananas (pilkottuna)
  • 1 prk kookosmaitoa 165 ml
  • 1 kpl limen mehu
  • 1 ripaus suolaa

Tee näin:

  • Kuori tuore ananas, pilko ja poista myös kuivempi keskiosa. Laita ananaspalat hetkeksi pakastimeen, jotta niistä tulee kohmeita, mutta ei kuitenkaan liian jäisiä. Sekoita kohmeiset jääpalat, kookosmaito (kookosmaitoa kannattaa myös säilyttää jääkaapissa ja käyttää siitä vain kohmettunut kermainen osa). Lisää sekaan puristettu limen mehu ja ripaus suolaa ja laita seos blenderiin. Tarjoa heti tai halutessasi laita lopputulos vielä jäätelökoneeseen, jolloin saat siitä herkullista jäätelöä!