12.6.2023

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Persikka-ananas kääretorttu

Helppo ja herkullinen persikka-ananas kääretorttu on nopea valmistaa. Tämä kuohkea kääretorttu on tällä kertaa saanut täytteekseen raikkaan persikan ja ananaksen yhdistelmän. Ohje on gluteeniton.

Herkullinen persikka-ananas kääretorttu on gluteeniton ja nopea valmistaa.

Persikka-ananas kääretorttu

  • Ainekset

  • Pohja
    4 isoa/5 pientä kananmunaa
    1 dl kookossokeria/erytritolia
    3/4 dl perunajauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    2 dl (75g) mantelijauhoja
    1 tl vaniljajauhoa
  • Täyte
    2 dl rahkaa
    2 dl (kaura)kermaa
    2 dl ananasta pieneksi pilkottuna
    1 persikka pieneksi pilkottuna
    1 tl vaniljajauhoa
    (tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta)

 

Tee näin

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Valmista pohja vatkaamalla huoneen lämpöiset munat sekä makeutus kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput aineet kääntelemällä taikinan sekaan. Levita taikina leivinpaperin päälle uunipellille suorakaiteen muotoiseksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Paista uunissa noin 7-8 minuuttia.

Ota kääretorttupohja uunista ja kumoa se puhtaan leivinpaperin päälle ylösalaisin. Poista paistopaperi ja anna jäähtyä. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja lisäämällä rahka sekä pilkotut ananakset ja persikat täytteen sekaan. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Säästä täytettä halutessasi hieman kääretortun pinnalle koristelua varten.

Saat muhkeamman kääretortun kun käärit sen lyhyeltä reunalta rullalle. Jätä saumapuoli alle, suojaa kääretorttu leivinpaperilla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Tämän jälkeen ota kääretorttu jääkaapista, leikkaa päädyt siistiksi ja koristele halutessasi lopulla täytteellä sekä marjoilla/persikka ja/tai ananaspaloilla.