13.4.2019

Pääruoat

Avainsanat

Kasvis, Maidoton

Parsaa

Höyrytä, keitä, paista tai grillaa! Ohuet tankoparsat kypsyvät jopa parissa minuutissa

Varma kevään merkki parsakausi on alkanut ja tätä herkkuahan on tarjolla pitkälle alkukesään saakka. Jos perinteikkäämpi parsakaali ei ole sun juttu suosittelen avoimin mielin kokeilemaan hienostuneemman (ja miedomman) makuista tankoparsaa. Juttuna siinä on jättää keitettäessä/höyrystäessä parsa suutuntumaltaan napakaksi, eikä sitä missään nimessä kannata keittää ylipehmeäksi. Parsa kannattaa muutenkin nautti mahdollisimman tuoreena, eli pian ostohetken jälkeen.

Jos mietit vielä mitä eroa on valkoisella vs. vihreällä tankoparsalla, on valkoinen parsa kasvatettu maan alla jolloin siihen ei ole myöskään ehtinyt syntymään lehtivihreää, vihreä onkin tästä syystä parempi ravintoarvoiltaan, sillä se sisältää A, B ja C-vitamiinia sekä rautaa.

Parsaa

Ainekset (2 annosta)

  • 1 nippu tuoretta tankoparsaa
  • 1 rkl gheetä ((kirkastettua voita))
  • 1 kpl valkosipulin kynsi (pieneksi pilkottuna)
  • 1 tl sitruunan kuorta (raastettuna)
  • 2 kpl kananmunia (paistettuna )
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 tl vihreää pestoa

Tee näin:

  • Parsatangot kannattaa huuhtaista veden alla ja kuoria ne ihan perus kuorimaveitsellä varresta. Tämän jälkeen nopea höyrytys/kiehautus vedessä tai pannulla tai grillissä. Ohuet tankoparsat kypsyvät parissa minuutissa.
  • Minä käytin parsatangot pikaisesti pannulla gheessä, eli kirkastetussa voissa. Sekaan laitoin pieneksi pilkottua valkosipulia sekä raastin hieman sitruunan kuorta. Tarjoilin ilmakuivatun kinkun sekä paistetun munan kera, jonka keltuaisen jätin vielä löysäksi. Pisteenä i-n päällä kananmunan päälle ripoteltu vielä hieman vihreää pestoa. Helppo, nopea, maukas!