28.7.2017

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Pannukakku

Mun reseptien tekemiset on jääny viime viikkoina todella todella naurettavan vähiin. En ole jaksanut, ehtinyt tai edes viitsinyt viettää keittiössä pakollista kauempaa ja huomaan että mitä pidemmäksi tauko käy sitä suuremmaksi myöskin luomisen tuska tuntuu menevän. Hivenen ärsyttävää, mutta pakon edessä on turha tehdä mitään luovaa, se on tullut todistettua jo nuorempana. Olkoon sitten pieni tauko tekemisten suhteen, ehkä se on välillä ihan paikallaan? Mutta en oikeasti jaksa ottaa stressiä tästä, koska tiedän että tilanne tästä taas varmasti muuttuu ja jos ei niin sitten ei, mutta itseni tuntien se muuttuu

Tämä kyseinen resepti tuli tehtyä kuitenkin lomalla ja sehän oli perinteistä pannukakkua, ilman valkoisia vehnäjauhoja ja valkoista sokeria tosin! reseptistä tulee pellillinen ja nyt kannattaa kyllä päälle lykätä runsaasti kotimaisia marjoja

Gluteeniton pannukakku (uunipellillinen)

  • Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 8 dl maitoa (maitojuomaa)
  • 4 dl kaurajauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinajauhetta
  • 2 rkl kookossokeria (koivusokeria tai muuta makeutusta)
  • 2 rkl gheetä*
  • pinnalle tuoreita marjoja (+koivusokeria)

*Ghee on kirkastettua voita. Voin kirkastaminen tarkoittaa, että siitä on poistettu vesi ja maidon valkuainen hitaasti miedollä lämmöllä hauduttaen, gheetä voi valmistaa myös itse. Gheetä käytetään erityisesti osana intialaista keittiötä ja se kuuluu myös ayuervedaan, jota pidetään yhtenä vanhimpina hoitomuotoina. Gheetä käytetään normaalin voin tapaan, se säilyttää kuitenkin ravintoarvonsa myös korkeissa lämpötiloissa. Sen säilyvyys on hyvä (jopa kolme kuukautta) eikä se tarvitse välttämättä kylmäsäilytystä

Tee näin

Sekoita ainekset ja kaada leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista pannukakku 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. puoli tuntia, kunnes pannukakku on kypsynyt. Jäähdytä hetki ja tarjoile tuoreiden marjojen kera.