Paistetut banaanit

Jos olet koskaan syönyt kiinalaisessa ravintolassa, tiedät varmaan myös siellä jälkiruoaksi tarjottavat friteeratut banaanit jäätelöllä ja vaahterasiirapilla? Sama maku, mutta huomattavasti kevyempi lopputulos syntyy kun paistat viipaloituja banaaneja tilkassa kylmäpuristettua kookosöljyä, ripautat päälle hyppysellisen kanelia ja tilkan agavesiirappia tai vaahterasiirappia, pinnalle vielä ripaus kookoshiutaleita. Syö lämpimänä.

Istu rauhassa alas ja nautiskele jokainen suupala, ilman itsesyytöksiä. Tämän jälkiruoan olet ansainnut ja se tekee sinulle ihan hyvää.

Banaani tasoittaa verensokeritasoja sillä se sisältää B6 vitamiinia, se on myös runsaskuituinen ja sisältää rautaa lisäten veren hemoglobiinitasoja. Se on myös hyvä energian lähde ennen treeniä, tiesitkö, että se suojaa sinua mm. lihaskrampeilta? Banaani sisältää myös kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja antioksidantteja.

Paistetut banaanit

Ainekset

  • viipaloituja banaaneja
  • kylmäpuristettua kookosöljyä,
  • kanelia
  • agavesiirappia tai vaahterasiirappia,
  • pinnalle vielä ripaus kookoshiutaleita.

Tee näin

viipaloi banaani. Paista molemmin puolin kookosöljyssä. Mausta kanelilla ja halutessasi lisää pinnalle hieman esim vaahterasiirappia ja kookoshiutaleita.